Marţi, 26.11.2024, 16:26
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Afectiunile urechii la bebelusi


Afectiunile urechii la copii


Auzul si urechea pot avea probleme din diferite cauze, cum ar fi taieturile, arsurile, loviturile, zgomotele puternice sau infectiile.


Caderile, loviturile la cap, accidentele sportive, ascultarea muzicii la puterea maxima a castilor sau boxelor si traumele urechii externe sau ale timpanului pot provoca diferite afectiuni ale urechii, care pot duce pana la deteriorarea echilibrului si a auzului. Iata care sunt cele mai frecvente afectiuni ale urechii la copii:

Leziunile produse urechii externe sau canalului urechii pot provoca sangerari si infectii care au potentialul de a afecta si alte parti ale urechii.
Obiecte precum betisoarele cu vata, unghii sau creioane pot zgaria canalul urechii si pot chiar cauza sfasierea sau perforarea timpanului.
Cazaturile, accidentele de masina, accidentele sportive sau bataile pot sfasia timpanul sau pot produce leziuni urechii interne.
Copiii pot avea pierderi ale auzului semnificative sau definitive atunci cand sunt expusi zilnic unui zgomot cu adevarat puternic sau pentru o perioada mai lunga de timp.
Aceste pierderi sunt determinate de leziunile asupra firelor subtiri din cohlee (componenta senzoriala a urechii interne).

Leziunile pot aparea si in urma unor zgomote foarte puternice (focuri de arma, artificii, explozii) sau a unor zgomote repetitive in timp (cositoarea electrica, unelte electrice, echipamentele de ferma, zgomotele din timpul evenimentelor sportive si motociclete).

Cauza cea mai frecventa este data de ascultarea muzicii la volum foarte mare (in timpul concertelor, in masina, in casti).

Zborul sau scufundarile produc schimbari de presiune in aerul atmosferic. Daca presiunea nu este echilibrata, presiunea ridicata a aerului va impinge intr-una dintre partile timpanului provocand durere pentru copii.

Trompa lui Eustachio (un tub care face legatura dintre urechea de mijloc si partea din spate a gatului) echilibreaza presiunea aerului in urechea medie, permitand aerului sa ajunga in urechea medie.

Cand copiii au senzatia ca urechea lor face “pop” in timp ce casca sau inghit, trompa lui Eustachio face ajustarile necesare legate de presiunea aerului.

Dar, la copii trompa lui Eustachio este mica si se poate sa nu functioneze prea bine, mai ales daca este umpluta cu mucus, din cauza vreunei infectii a urechii.

Durerea si pierderea auzului sunt de obicei temporare si minore. Dar, in unele cazuri, durerea poate dura cateva ore, mai ales daca urechile nu fac “pop”. Din cauza unor schimbari de presiune extreme, se poate intampla ca timpanul sa se perforeze.



Cand este cazul sa te ingrijorezi de problemele urechii:


- Sangerarea urechii nu se opreste in decurs de 10 minute, timp in care exerciti presiuni asupra urechii.

- Urechea externa este inflamata, rosie, fierbinte sau delicata la atingere.

- Un obiect rotund a fost inserat in ureche.

- Ai observat un lichid limpede care curge din urechea micutului tau.

- Mersul copilului este nesigur sau auzul in partea vatamata a scazut.

- Copilul acuza dureri serioase.

- Varsta copilului este sub 1 an. Cu cat sunt mai mici cu atat sensibilitatea lor este mai mare.

Orice accident ce poate afecta auzul copilului trebuie investigat de urgenta, pentru ca repercursiunile sa poate fi ameliorate cat de curand.

Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 15
Vizitatori: 15
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz