Joi, 03.10.2024, 05:38
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Dezvoltarea bebelusului


Dezvoltarea bebelusului

Fiecare bebelus este unic si face fata provocarilor dezvoltarii in propriul sau ritm. Prematurii au nevoie de atentie speciala, care le este oferita in incubatoare. Afla mai multe despre evolutia bebelusului tau dupa nastere: greutate, inaltime, dezvoltarea psiho-motorie, dar si despre ce probleme pot aparea pe parcurs.

Nou-nascutul la 3 saptamani

Nou-nascutul la 3 saptamani simt o nevoie imensa de a suge, iar tu nu ai niciun motiv sa descurajezi acest instinct. De fapt, probabil ca ai observat deja minunile pe care le face suzeta pentru bebelusul tau. Iar daca nici sanul tau, nici suzeta nu sunt pe aproape pentru a ajuta nou-nascutul sa se linisteasca, probabil ca va descoperi ca isi poate suge degetul.

Nou-nascutul la 2 saptamani

La 2 saptamani, nou-nascutul este inca in stadiul in care se obisnuieste cu noul mediu de viata. Cea mai mare parte din timp si-o petrece dormind si mancand, iar singurul lui mod comunicare este plansul, dar asta nu inseamna ca nu iti intelege modulatiile vocii si atingerile. Vei observa ca vocea ta calma il linisteste, iar atunci cand il iei in brate ai cea mai buna influenta asupra lui.


Ce trebuie sa stii despre nou nascuti?

Mai ai putin si te pregatesti de aducerea pe lume a celui mai nou membru al familiei si deja ti-l imaginezi pe bebe, ba chiar il visezi. Inainte de nastere, este indicat sa te pui la punct cu cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre nou-nascuti. In acest fel iti vei crea asteptari realiste de la nastere si de la viitorul tau bebelus si vei face fata mai usor cresterii si ingrijirii lui din primele luni de viata!

Rolul gimnasticii la copiii nascuti prematur


Copiii nascuti prematur nu au aceeasi dezvoltare neuromotorie ca a unui bebelus nascut la termen. Masajul si gimnastica sunt esentiale pentru toti bebelusii inca din primele zile dupa nastere, dar pentru prematuri au un rol special, ajutandu-i sa recupereze si sa dezvolte abilitati motrice normale.

Dupa cat timp vede clar un nou-nascut?

Nou nascutul nu vede clar inca de la nastere. Majoritatea pediatrilor ii considera chiar orbi pana la 6 luni. Chiar si la aceasta varsta bebelusul nu are inca un simt vizual dezvoltat suficient si nu poate recunoaste cu exactitate forme, culori si imagini.


Nou-nascutul la 1 saptamana

Nou-nascutul de 1 saptamana inca nu vede suficient de clar. Iti percepe clar chipul doar atunci cand il tii foarte aproape. Tocmai pentru ca vederea nu ii este suficient de clara si nu cunoaste lucrurile pe care le vede in jur, bebelusul s-ar putea sa nu te priveasca in ochi, ci sa fie atras mai mult de sprancene sau de miscarea buzelor tale atunci cand ii vorbesti.

Moartea neonatala

Moartea neonatala inseamna decesul unui nou-nascut in primele 28 de zile dupa nastere. Desi momentul este extrem de dureros pentru parinti, dilemele din jurul acestei morti trebuie elucidate, investigatiile putand ajuta in prevenirea repetitiei acestei morti in planurile viitoare de concepere ale parintilor.

Traumatismele obstetricale la nou-nascut

Traumatismele obstetricale ale bebelusului care pot aparea la nastere sunt adesea imprevizibile si au la baza mai multe cauze. Ele sunt considerate accidente si se caracterizeaza prin ansamblul de manifestari morbide la copil in timpul travaliului sau nasterii propriu-zise. Ele apar in urma agresiunilor fizice sau hipoxice de la nastere si pot avea repercusiuni grave asupra dezvoltarii si cresterii lui.

Moartea intrapartum

Moartea intrapartum apare la sfarsitul sarcinii, chiar atunci cand se declanseaza nasterea. Reprezinta o pierdere foarte grea pentru gravida si, desi organismul nu sufera complicatii mari post-nastere si isi revine relativ repede, psihicul este cel care are nevoie de o recuperare lunga si grea.


Influenta genetica a mamei in greutatea copilului la nastere


Este adevarat ca daca mama a avut o greutate mare la nastere si copilul ei va avea la fel? Da, se pare ca exista o influenta genetica din partea mamei asupra greutatii bebelusului la nastere.


Macrosomia

Macrosomia este un termen atribuit nou-nascutilor cu o greutate excesiva la nastere. Greutatea medie a unui bebe in momentul nasterii este de 3-3.5 chiar si 4 kg. Tot de depaseste 4 kg intra in aceasta conditie numita macrosomie. Aceasta prezinta riscuri atat la mama cat si la fat, atat in timpul sarcinii, cat si la momentul nasterii sau dupa aceea!

Incidente fiziologice

Printre incidentele fiziologice care pot aparea dupa nastere se numara: scaderea in greutate, icterul fiziologic si criza genitala. Unele incidente fizilogice dupa nastere sunt normale insa altele pot fi un semnal de alarma.

Copilul nascut prematur

Copilul nascut prematur, desi datorita tehnologiei avansate din ziua de azi are sanse mari sa supravietuiasca, el va avea probleme de sanatate pe termen lung. Un prematur este un copil nascut inainte de saptamana 37 de gestatie, cu o greutate de obicei sub 2500 g. Cu cat greutatea la nastere si varsta gestationala sunt mai mici cu atat riscul aparitiei complicatiilor este mai mare si prognosticul este mai sever.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 21
Vizitatori: 21
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz