Marţi, 26.11.2024, 16:51
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Dulciurile in alimentatia copilului


Dulciurile in alimentatia copilului, cand trebuie introduse?


Dulciurile nu sunt nocive in alimentatia copiilor, ci satisfac o nevoie biologica. Copiii au nevoie de dulciuri. Numai ca depinde de parinti cat de calitative si sanatoase sunt ele. Tu stii la ce varsta este sanatos sa introduci dulciurile in alimentatia copiilor?



La ce varsta dai primele dulciuri copilului?



Specialistii in nutritie sustin ca dulciurile la copiii mici nu trebuie introduse mult prea devreme. De asemenea, varsta difera in functie si de tipul de dulciuri care i se da copilului, pentru unele dintre ele existand restrictii speciale.



Este bine sa amani cat poti de mult momentul primelor delicatese de acest gen la copii. Ei sustin ca acestea trebuie date de la 2 ani in sus cel putin.

Multe dintre dulciuri sunt alimente pline de calorii care contin 0 nutrienti esentiali in cresterea si dezvoltarea copiilor. Ele sunt practic o "hrana care nu hraneste", ci doar cauzeaza probleme dintilor, stomacelului si greutatii lor. Copiii au nevoie numai de alimente care sa aiba un rol esential in crestere.



Formarea gusturilor si obiceiurilor alimentare se face de timpuriu, inca de la diversficarea alimentatiei la bebelus, si ele se pot mentine pentru toata viata. Asadar, depinde de tine cat de bine il educi in acest sens.



Pentru siguranta si sanatatea copilului nu ii da bomboane tari, dropsuri, caramel sau jeleuri pana la vasrta de 4 ani. Astfel de dulciuri pot cauza usor inecare prin alimente la copii mici, deoarece acestia nu reusesc sa le mestece si le inghit ca atare blocand astfel caile respiratorii.



Bucatii foarte mici de ciocolata, care se topeste usor in gurita copilului, pot fi date copilului incepand cu varsta de 2 anisori. Este indicat sa nu faci un obicei din ea, ci sa fie data mai ales la „ocazii”!



Pofta de dulciuri vine mancand, cum o controlezi?




Foarte curand dupa ce ii vei da copilului dulciuri, acesta isi va da seama ca ele sunt dulci si bune. Vei constata ca nu mai e nevoie sa ii dai ocazional, pentru ca va insista pe langa tine pana ii vei da iar si iar! Cum te descurci? Inlocuind din cand in cand dulciurile cu fructe si creme pe baza de lapte si miere, adica asociind numai alimente extrem de hranitoare si considerandu-le a fi desert!



Evita sa ii dai copilului dulciuri achizitionate din comert! Fa-le cu mana ta in casa sau foloseste-te de alimentele din casa pentru a incropi "ceva dulce" extrem de gustos: budinca, gris cu lapte, putina inghetata, budinca cu ciocolata etc. Incearca sa urmaresti acele combinatii care ii pot aduce copilului proteine, calciu si alte vitamine.


Dulciurile: zaharul in alimentatia copilului mic!




Multi parinti aleg de multe ori sa nu dea deloc dulciuri copiilor lor! Merg pe principiul ca daca nu le dai, nu vor cere si nici nu vor dezvolta un obicei nesanatos, riscand supraponderalitatea si ale boli.

Nu este corect, spun specialistii! Zaharul joaca un rol important in alimentatia copiilor! El este o sursa esentiala de carbohidrati care ofera energie micutului tau pentru a fi activ si sanatos.



Doar ca acesta trebuie cu atentie integrat in alimentatia lor astfel:



*

copiii intre 1-3 ani au nevoie de 40 g zahar pe zi;



*

copiii intre 3-6 ani au neveoie de o cantitate de 50 g zahar pe zi.



Insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ii dai 50 de grame de zahar numai din dulciuri! Atentie, pentru ca si painea, fructele si chiar unele legume contin zahar!



Cel mai bine este sa inlocuiesti zaharul procesat industrial cu mierea, melasa, siropul de artar si alte surse naturale de indulcitori in prajiturile copilului tau. Acestea sunt mai sanatoase si desi au aproape acelasi numar de calorii, atrag si alte beneficii asupra sanatatii copilului.



De asemenea, prajiturile facute in casa raman cea mai sigura si sanatoasa sursa de dulciuri pentru cel mic.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 35
Vizitatori: 35
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz