Joi, 03.10.2024, 05:46
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Boala Crohn


Boala Crohn


Boala Crohn este o boala inflamatorie a intestinului in care mucoasa intestinului gros si a rectului este afectata de inflamarea cronica cu rani sau vezicule.
Acestea lezeaza intestinele si cauzeaza absorbtia redusa a nutrientilor. Aceasta boala provoaca diaree cu sange.
Boala Crohn poate sa afecteze orice portiune a tractului intestinal incepand cu gura si pana la anus, dar cel mai adesea implica ultima portiune a intestinului subtire (ileumul).

Nu se cunosc cauzele bolii Crohn, dar aceasta se poate mosteni in familie. Poate sa apara la orice varsta, dar este rara la copii inainte de varsta de 7 ani si cel mai adesea intalnita la adultii tineri cu varstele intre 20 si 30 de ani.


Simptome si semne


Simptomele bolii lui Crohn se dezvolta gradual si sunt intermitente. Principalele simptome ale bolii sunt diaree cu sange si mucus in scaun. In plus, pacientul se plange de dureri abdominale, greata, pierderea poftei de mancare si scaderi in greutate.
Sangele din scaun poate sa fie de la inflamarea intestinului sau de la leziunile din jurul rectului.
Alte simptome inclus febra, oboseala si slabiciune. La copii, boala poate intarzia pubertatea sau dezvoltarea.


Complicatii


Boala Crohn este o boala cronica grava care poate cauza malnutritie, anemie si infectii bacteriene.
Cicatrizarea peretelui intestinal ingusteaza intestinul, provocand obstructia intestinala. Simptomele acesteia sunt dureri de stomac, umflarea abdomenului, greata si voma.
Copiii cu boala Crohn prezinta riscuri mai mari de a face artrita, pietre la vezica biliara, pietre la rinichi, probleme cu ochii si pielea sau cancer la colon.
Trebuie neaparat sa consulti doctorul daca observi unele complicatii ale bolii la copilul tau.
Tratament
Trebuie sa consulti medicul daca observi simptomele bolii la copilul tau. Acesta va cere o serie de teste, cum ar fi radiografii sau teste de sange.

Doctorul va recomanda o colonoscopie, o procedura prin care cerceteaza direct intestinul folosind niste camere speciale pe un instrument numit colonoscop. In timpul acestei proceduri, se pot lua mostre ale peretelui intestinal pentru a confirma diagnosticul.
Daca testele confirma boala Crohn, copilul va primi medicamente antiimflamatorii si imunosupresive pentru a calma inflamarea si pentru a trata simptomele.
Spitalizarea este necesara in cazul unor izbucniri grave ale bolii care necesita tratamenteintravenoase. In cazul unei sangerari grave, copilul va avea nevoie de niste transfuzii. Daca medicamentele nu reduc inflamarea, trebuie analizata posibilitatea extirparii chirurgicale ale celor mai afectate parti ale intestinului.


Prevenire


Deoarece nu se cunosc cauzele bolii, aceasta nu se poate preveni. Copiii cu aceasta boala vor prezenta din cand in cand izbucniri ale bolii. Pentru a preveni complicatiile, trebuie sa urmezi cursul bolii copilului si sa contactezi doctorul imediat in cazul in care observi inrautatirea bolii.
Copilul trebuie controlat in mod regulat de catre un gastroenterolog. Copilul trebuie sa aiba o nutritie buna. Consulta un nutritionist pentru ajutor.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 49
Vizitatori: 49
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz