Joi, 03.10.2024, 05:46
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Hernia la copii


Hernia la copii


Herniile la copii sunt adesea rezultatul obezitatii, constipatiei cronice sau al tusei prelungite si a oricarui fenomen care creste presiunea in interiorul abdomenului.

Hernia apare atunci cand un organ iese in afara intr-o parte a corpului. Pentru ca acest lucru sa aiba loc, trebuie ca peretele muscular, tesutul sau membrana care tin organul in sacul sau sa fie deschise sau slabite.

Exista mai multe tipuri de hernie, dar cea mai des intalnita la copii implica doua puncte slabe a peretelui abdominal. Acestea se numesc hernii ombilicale (zona in jurul buricului) si inghinale (zona unde testiculele coboara spre scrot in timpul dezvoltarii).

Daca aceste zone sunt presate, se dezvolta hernia sau sacul care contine intestine sau tesut adipos. Aceste hernii sunt prezente la nastere, dar pot aparea si in timpul copilariei. Isi schimba marimea o data cu miscarile corpului, adica pot sa creasca mai mari cand copilul plange sau se ridica in picioare.

Herniile la copii sunt adesea rezultatul obezitatii, constipatiei cronice sau al tusei prelungite si a oricarui fenomen care creste presiunea in interiorul abdomenului.

Simptome si semne


Herniile ombilicale si inghinale apar ca niste noduli sub piele. Hernia ombilicala apare in zona buricului in primele saptamani sau luni de viata. Hernia devine mai vizibila in timpul zilei si poate sa creasca atunci cand copilul plange sau cand are scaun. Acest lucru are loc deoarece aceste fenomene cresc presiunea in interiorul abdomenului, fortand in afara tesutul din jurul partii slabite a peretelui abdominal. Hernia nu doare la atingere.

Hernia inghinala apare in timpul primelor luni de viata in zona inghinala atat la fete, cat si la baieti. Sunt mai des intalnite la baieti, pot sa aiba dimensiuni diferite si pot aparea intr-una sau in ambele parti ale acestei zone. Baietii nascuti prematur au un risc mai mare de a avea hernie inghinala. De obicei hernia nu il deranjeaza pe copil, iar continutul sacului intra la loc cu usurinta.

In cazuri rare, intestinul se poate bloca in sacul herniei. Acest blocaj este dureros si periculos si necesita interventie chirurgicala.

Complicatii

Majoritatea herniilor ombilicale dispar in primii ani de viata fara tratament.

Herniile inghinale nu dispar cu usurinta si pot sa creeze blocaje. Acestea au loc atunci cand continutul sacului nu se poate intoarce in abdomen.

Desi majoritatea herniilor nu prezinta simptome, herniile blocate sunt dureroase, se umfla, au o culoare albastra sau rosie si provoaca senzatia de voma. Daca intestinul este blocat in sacul herniei, sangele nu poate circula in aceasta parte, iar intestinul poate fi lezat.

Aceasta problema este grava si este necesara o operatie de urgenta pentru a preveni leziunile permanente ale intestinelor.

Tratament


Hernia trebuie evaluata de un medic. Hernia ombilicala va disparea pe cont propriu fara niciun tratament special. In cazul in care nu dispare, creste in dimensiuni sau provoaca unele simptome, este necesara operatia pentru inchiderea peretelui abdominal.

Herniile inghinale care blocheaza in sac o parte a intestinului trebuie tratate cu ajutorul unei interventii chirurgicale.


Prevenire


Hernia este imposibil de prevenit la copii.

Totusi, poti sa scazi riscul de aparitie a herniei daca tratezi problemele care pot cauza hernii. Tratarea constipatiei sau prevenirea cresterii excesive in greutate sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le poti face pentru a scadea riscul aparitiei herniilor.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 49
Vizitatori: 49
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz