Joi, 03.10.2024, 05:34
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Hipoglicemia la copii


Hipoglicemia la copii




Hipoglicemia este o afectiune des intalnita la copii caracterizata prin absenta unei cantitatii suficiente de glicemie in sange.


Hipoglicemia presupune o cantitate scazuta de zahar in sange, sau mai precis, un nivel al glicemiei mai scazut decat cel normal la copii. Se intalneste destul de rar in practica pediatrica, in afara perioadei imediate de dupa nastere, cand este o stare relativ comuna.

Hipoglicemia este o problema deoarece creierul depinde de zaharul din sange ca fiind sursa sa cea mai importanta de combustibil.

Prea putina glucoza poate impiedica creierul sa functioneze normal.

O hipoglicemie severa sau prelungita poate provoca convulsii si leziuni serioase ale creierului pentru copii.

Un simplu test al nivelului glicemiei nu este suficient pentru a diagnostica hipoglicemia.

Chiar si masuratorile nivelului glicemiei facute pe nemancate, dimineata la prima ora, nu pot fi de mare folos. Numai o serie de teste facute intr-un anumit interval de timp, dupa o masa standard in ceea ce priveste continutul in zahar (un test de toleranta la glucoza) va permite ca un diagnostic de hipoglicemie sa fie pus ca acuratete.



Simptomele hipoglicemiei la copii


Simptomele cauzate de un nivel scazut al zaharului in sange provin din doua directii si pot veni si in completarea unor alte afectiuni medicale.

- Primul simptom este determinat de eliberarea de epinefrina din sistemul nervos.

Acesta include transpiratia, paloarea pielii, tremuratul, batai rapide ale inimii, un sentiment de anxietate, nervozitate, slabiciune, foame, greata si voma.

- Scaderea continua a cantitatii de zahar la nivelul creierului provoaca: durere de cap, probleme de vedere, letargie, neastampar, inabilitate de concentrare sau de acordare de atentie, confuzie mentala, somnolenta, stupoare si schimbare de personalitate.



Tratamentul hipoglicemiei


Pentru copii telul tratamentului este mentinerea unui nivel al sangelui care sa fie corespunzator fiecarui copil.

Acest lucru implica verificarea frecventa a nivelului zaharului in sange, recunoasterea momentelor in care apar simptomele si tratarea starii in mod rapid, pe baza instructiunilor pe care ti le-a dat medicul copilului.

Pentru ca sa tratezi imediat hipoglicemia copilului tau, el ar trebui sa manance sau sa bea ceva care contine zahar, cum ar fi sucul de portocale, lapte sau un drops.



Pentru copiii care nu au diabet, tratamentul hipoglicemiei poate include:


- Evitarea mancarurilor cu un continut ridicat in carbohidrati;

- Mese mici si frecvente;

- Gustari dese;

- O varietate mare de mancaruri sanatoase;

- Exercitii fizice regulate.

In cazul in care copilul tau are hiperinsulinism, medicul iti poate prescrie un tratament medicamentos care sa micsoreze producerea de insulina in organism.

In cazuri foarte serioase, se poate sa fie necesara o interventie chirurgicala pentru indepartarea pancreasului.Insa pentru a evita astfel de situatii se recomanda vizita medicului la primele simptome.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 7
Vizitatori: 7
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz