Marţi, 26.11.2024, 16:52
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Copilul 1 - 2 ani
Dezvoltarea
Limbajul
Alimentaţia
Siguranţă




Bebelusul la 1 an si 1 luna


Bebelusul la 13 luni (1 an si 1 luna) cel mai probabil a facut deja primii pasi singur. Tot in aceasta perioada, intre 12 si 14 luni bebelusii incep sa aiba vise active care pot sa il agite sau chiar sa il trezeasca din somn.

De asemenea, o alta schimbare care poate surveni la bebelusul tau de 13 luni este pofta de mancare ce pare in scadere si pofiticiosul tau se poate transforma intr-un mare mofturos.

Nu trebuie sa te descurajezi, ci doar sa te inarmezi cu rabdare si sa ii prepari feluri de mancare cat mai variate cu forme si culori cat mai atractive.


Bebelusul la 1 an si 2 luni

Bebelusul la 14 luni (1 an si 2 luni) incepe sa isi coordoneze din ce in ce mai bine miscarile si invata sa isi foloseasca din ce in ce mai bine manutele.

Se schimba si obiceiurile sale alimentare, iar crestrea in greutate nu mai este atat de spectaculoasa precum era in primul an de viata, datorita faptului ca acum este mult mai activ.

Trebuie sa ai grija ca greutatea bebelusului tau sa se incadreze in limitele normale si, pentru a evita eventuale probleme cu obezitatea, asigura-te ca ii pregatesti gustari sanatoase cu fructe, legume si cat mai putin zahar.



Bebelusul la 1 an si 3 luni

Bebelusul la 15 luni (1 an si 3 luni) face progrese spectaculoase, merge singur, vorbeste si mananca singur cu lingurita.

Unii bebelusi sunt foarte activi si au nevoie de activitati care sa ii solicite fizic, in timp ce altii vor prefera sa stea cuminti si sa se joace cu jucariile sau sa se uite pe carti cu ilustratii alaturi de tine.

La aceasta varsta, anxietatea de separare are cele mai intense valori si poate parea o idee buna sa te strecori ca sa nu te vada cand pleci, insa astfel bebelusul tau va sta mereu cu teama ca poti sa dispari oricand.

Cel mai indicat este sa ii spui cand pleci fara sa cazi prada emotiilor si astfel si tu si el veti trece mult mai usor peste momentul separarii temporare.


Bebelusul la 1 an si 4 luni

Bebelusul la 16 luni (1 an si 4 luni) incepe sa inteleaga din ce in ce mai bine tot ceea ce il inconjoara. Acum stie despre creioanele colorate ca nu sunt pentru a fi mancate, ci pentru a desena si va incerca sa le foloseasca mazgalind foaia de hartie.

La acesta varsta poate sa apara si teama de zgomote puternice astfel ca bebelusul tau ar putea sa inceapa sa se sperie de sunetul aspiratorului, de sirene sau de tunete si fulgere, insa este foarte important sa ii arati ca nu are de ce sa ii fie teama si sa il linistesti.

La 16 luni unii bebelusi sunt foarte sociabili si se adapteaza foarte repede la orice situatie, in timp ce altora situatiile noi le pot crea discomfort si vor avea nevoie de timp pentru a se adapta.


Bebelusul la 1 an si 5 luni


Bebelusul la 17 luni (1 an si 5 luni) este din ce in ce mai usor de inteles penrtru ca reuseste sa combine sunetele si micarile ca sa se faca inteles.



In plus a capatat mai multa independenta si poate sa se dezbrace singur, sa se spele pe dintisori fara ajutor si sa manance singur.

Acum poti incepe sa incerci sa faceti trecerea de la scutec la olita, insa daca simti ca bebelusul tau nu este inca pregatit, poti amana pentru mai tarziu.

Pe masura ce limba si muschii gurii se dezvolta, se va imbunatati si capacitatea de pronuntie si il poti ajuta repetand corect cuvintele pe care incearca sa le pronunte.



Bebelusul la 1 an si 6 luni


Bebelusul la 18 luni (1 an si 6 luni) poate avea o dezvoltare fizica spectaculoasa, este mai sigur pe picioare, incepe sa ii placa sa se catere si poate chiar sa loveasca cu piciorul o minge.

Atunci cand simti ca te doboara energia copilului tau nu te lasa influentata, pune niste muzica si dansati impreuna, dansul va va face bine amandurora.

De asemenea la acesta varsta copilul poate sa manifeste preferinte pentru unul dintre parinti, iar schimbarile de preferinta pot fi de la o zi la alta, aparent fara motiv.


Bebelusul la 1 an si 7 luni


Bebelusul la 19 luni (1 an si 7 luni) va incepe sa observe cand ceva nu este in regula si va reactiona ca atare, astfel ca va incepe sa rada daca cineva spune despre un cal ca este catel sau ca pisica face "cucu - cucu".

La acesta varsta poate manifesta interes pentru activitatea parintilor la toaleta si astfel prin obervatie poti incerca sa il inveti sa faca la olita sau chiar la toaleta folosind un reductor.

Si obiceiurile de somn se pot schimba in jurul acestei varste astfel ca poti constata ca somnorosul tau a devenit foarte matinal si se trezeste chiar inaintea ta.


Bebelusul la 1 an si 8 luni

Bebelusul la 20 luni (1 an si 8 luni) este capabil sa alerge chiar daca un pic mai greoi, va putea sa urce singur scarile, dar va avea inca nevoie de ajutor la coborare.

Va incepe sa ii placa sa te ajute, asadar este un prilej bun pentru a-l incuraja sa te ajute prin casa si sa aiba cateva responsabilitati. Asta il va incuraja si il va ajuta sa capete independenta.

La acesta varsta puteti deja sa exersati cateva tenici de baza ale periajului dentar pentru ca acesta este foarte important pentru igiena orala a copilului.



Bebelusul la 1 an si 9 luni


Bebelusul la 21 luni (1 an si 9 luni) este foarte interesat de rearanjarea obiectelor si a pieselor de mobilier din casa, vrea sa iti dea o mana de ajutor sau sa isi aranjeze singur locul de joaca din casa.

La acesta varsta pot sa apara ocazional cosmarurile si, chiar daca nu sunt la fel de frecvente ca la varsta prescolara, totusi apar si intrerup somnul asa ca trebuie, cu blandete, sa ii explici ca nu are de ce sa se teama si sa il ajuti sa adoarma la loc.

Pe langa crizele de personalitate si curiozitatea, caracteristice varstei sunt si preferintele asa ca il poti lasa pe cel mic sa ia cateva decizii precum ce tip de gem sa manance dimineata sau ce tricou sa imbrace insa trebuie sa ii explici foarte clar ca ceea ce tine de siguranta lui nu poate fi negociat.


Bebelusul la 1 an si 10 luni


Bebelusul la 22 luni (1 an si 10 luni) incepe sa isi formeze cate un tel pe care sa il urmeze cu orice pret.



Va avea idei clare despre ceea ce vrea sa realizeze precum rezolvarea unui puzzle specific varstei, iar daca ceva se intampla si nu isi poate indeplini telul, va fi foarte suparat si va protesta, asa ca trebuie incurajat si trebuie sa i se arate ca efortul sau nu a trecut neobservat.

Acum intervine si lupta pentru putere si te vei lovi de incapatanarea si opiniile copilului tau, insa cheia succesului in aceste situatii o reprezinta distragerea atentiei.



Bebelusul la 1 an si 11 luni


Bebelusul la 23 luni (1 an si 11 luni) poate deja sa fredoneze cantecele simple, sa recunoasca personajele preferate si sa deseneze linii drepte sau cercuri, asa ca este un prilej bun de a-i dezvolta simtul artistic.

La acesta varsta, acumularea de informatii este foarte usoara pentru el si, pentru a-l ajuta, ii poti canta cantecele simple, il poti invata anumite parti ale corpului pe care sa le recunoasca si, cel mai important, ii poti citi povesti cu ilustratii.

Mai este putin pana la ce-a de-a doua aniversare a copilului tau asa ca poti incepe deja sa planuiesti petrecerea, insa trebuie sa ai in vedere ca un copil de 2 ani va fi incantat sa fie in centrul atentiei, insa poate fi usor coplesit de prea multa lume. Asadar este bine ca petrecerea sa fie una restransa.


Copilul la 2 ani


Copilul la 24 luni (2 ani) simte din ce in ce mai puternic emotiile, fie ca sunt pozitive sau negative si este important sa ii explici ca este in regula ca uneori sa fii trist pentru ca eliminarea completa a emotiilor neplacute ii va transmite un mesaj gresit.

Acum copilul tau se poate misca in voie cu siguranta si se poate juca fara ajutorul tau, iti poate comunica mult mai usor ce isi doreste, iar curiozitatea caracteristica varstei este delimitata de intelegerea regulilor si a restrictiilor.

Cu siguranta ca, si la aceasta varsta, copilul incearca sa iti testeze limitele si sa te contrazica, insa in egala masura isi doreste sa iti fie pe plac si sa te ajute.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 38
Vizitatori: 38
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz