Marţi, 26.11.2024, 16:32
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Saptamana 33 de sarcina
In saptamana 33 de sarcina bebelusul tau cantareste cam 1.800 de grame (cam cat un ananas) si a trecut de 43 centimetri in lungime. El isi pierde rapid infatisarea "ridata" si bizara iar scheletul i se intareste.

Oasele capului nu sunt inca bine sudate intre ele, ceea ce le permite sa se miste si sa se incalece putin, permitandu-i copilului sa incapa mai bine prin uter la nastere.
Presiunea asupra capului la nastere este atat de mare incat multi bebelusi se nasc cu capul in forma de con. Aceste oase nu se lipesc cu adevarat pana aproape de varsta de adult, asa ca ele pot creste in paralel cu crestrea creierului si a altor tesuturi in timpul copilariei.

El continua sa ia in greutate cu o viteza destul de mare, cam 250 de grame pe saptamana. Urmatoarele 4 saptamani vor fi o perioada de crestere spectaculoasa. De fapt, pe masura ce sarcina se apropie de termen, copilul va lua din ce in ce mai mult in greutate.

Pupilele lui sunt acum bine dezvoltate pentru a se contracta, dilata si detecta lumina. Plamanii sunt deja mult mai bine dezvoltati in saptamana 33, dandu-i mai multe sanse de supravietuire bebelusului daca se naste saptamana asta. Bebelusii nascuti in aceasta saptmana vor avea nevoie de ingrijiri suplimentare, dar aproape toti vor fi sanatosi.

Ce trebuie sa stii: Fiecare bebelus se dezvolta usor diferit – chiar si in corpul tau. Informatiile noastre sunt destinate sa iti ofere o idee generala despre dezvoltarea bebelusului tau.


Cum ti se schimba viata

Bebelusul iti ocupa acum mai mult spatiu in burtica si gasitul unor pozitii confortabile in care sa stai sau sa dormi a devenit o adevarata provocare. Dormitul in sarcina poate deveni foarte frustrant. Incearca dormitul pe partea stanga cu o pernuta intre picioare, sau orienteaza-te spre o perna pentru femeile insarcinate (se gasesc de cumparat in comert). Iti va oferi tot sprijinul de care ai nevoie pe timpul noptii. Fereste-te de loviturile in burtica daca ai obiceiul sa te impiedici sau sa cazi.

Poti simti durere sau amorteala in degete, incheieturi si maini. Ca multe alte tesuturi in corpul tau, incheieturile pot retine fluid, ceea ce poate creste presiunea in tunelul carpal, un canal osos al incheieturii. Consecinta este ca poti simti incheietura amortita, dureroasa, cu senzatie de mancarime sau usturime.

Incearca sa porti o bratara protectoare (gasesti la magazinele de sport) si sa iti rezemi mana pe o perna cand dormi. De asemenea, daca la serviciu trebuie sa iti folosesti mult mainile (daca tastezi mult la calculator, de exemplu) este bine sa faci pauze scurte si dese in care sa iti rotesti incheieturile.

Multe femei inca se simt sexy in aceasta perioada si au un apetit sexual crescut, la fel si partenerii lor. Va trebui sa faci probabil cateva modificari cu privire la pozitiile in care faci sex, dar in general sexul in saptamana 33 este in regula.

3 Intrebari despre monitorizarea miscarilor bebeluslui

Cat de des ar trebui sa simt miscarile bebelusului?

Bebelusul tau ar trebui sa se miste la fel de des cum a facut-o si in ultima luna. Fiecare bebelus are propria rutina de miscare si nu exista o rutina "corecta". Cat timp nu observi schimbari majore in nivelul de activitate al bebelusului, este foarte probabil ca el sa fie in regula.

Trebuie sa monitorizez miscarile bebeluslui?

Pentru mai multa siguranta medicul s-ar putea sa iti recomande sa monitorizezi miscarile bebeluslui dupa saptamana 28. Pentru a face ascest lucru acasa, poti incerca sa alegi un moment al zilei cand stii ca este mai activ bebelusul (ideal este ca monitorizarea zilnica sa fie facuta cam la aceeasi ora de fiecare data).

Intinde-te pe partea stanga in jur de 30-60 de minute (incearca sa fii linistita si concentrata la ceea ce faci) sau pana cand simti 10 miscari distincte. De obicei dureaza mai putin de atat pentru a simti miscarile, noteaza oricum in cat timp a facut 10 miscari. Spatiul in uter este foarte limitat asa ca miscarile lui pot parea foarte incetinite in aceasta saptamana. Din cauza ca el este maricel acum si ocupa aproape tot spatiul din uter, s-ar putea ca miscarile lui sa para mai slabe.

Daca ai observat sub 10 miscari in 2 ore, contacteaza medicul. O scadere drastica a miscarilor poate insemna ca exista o problema. Desi nimeni nu isi doreste o nastere prematura, este bine sa stii ca aproape toti bebelusii nascuti inainte de termen in aceasta perioada vor supravietui si vor duce o viata normala.

Ce trebuie sa fac daca cred ca miscarile bebelusului meu au incetinit sau s-au schimbat?

Trebuie sa-ti anunti medicul imediat daca miscarile bebebluslui au incetinit. O scadere in activitatea copilului poate insemna ca exista o problema si vei avea nevoie sa faci cateva teste pentru a vedea ce se intampla.

Activitatea saptamanii

Spala hainutele si lenjeria de pat a bebelusului. Probabil ca deja ai primit si cumparat o multime de hainute pentru bebelus. Este timpul sa le speli pentru ca ele vor intra in contact direct cu pielea bebelusului si trebuie sa indepartezi inainte orice iritanti de pe material. Cei mai delicati detergenti sunt cei facuti special pentru bebelus si cei care au scris pe ambalaj hypoallergenic sau pentru piele sensibila.

Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 21
Vizitatori: 21
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz