Trucuri pentru a scapa de celulita
Celulita este, fara doar si poate, una dintre dintre cele mai temute probleme estetice ale momentului. Depunerile de grasime subcutanate modifica in mod neplacut aspectul natural al pielii in special pe fese, coapse si abdomen. Din fericire, exista o serie de trucuri pentru a scapa de mult temuta celulita in beneficiul frumusetii si al sanatatii tale corporale.
Alimentatia, detoxifierea organismului si activitatea fizica sunt aliatii tai de nadejde in lupta cu celulita, iar cu cat incepi mai timpuriu lupta impotriva aspectului de "coaja de portocala", cu atat mai rapide vor fi rezultatele.
Detoxifierea organismului
Inainte de orice dieta sau tratament, este recomandat sa urmezi o cura de detoxifiere care te ajuta sa iti reechilibrezi metabolismul, sa elimini toxinele din corp si, in consecinta, sa ajungi mult mai repede si mai eficient la silueta ideala.
Consumul generos de fructe, legume, sucuri naturale si ceaiuri din plante cu proprietati diuretice in defavoarea carnii, a grasimilor saturate si a glucidelor iti asigura o purificare interioara si exterioara deplina.
In plus, efectul detoxifierii poate fi potentat daca in fiecare seara efectuezi un periaj al corpului care ajuta la drenajul limfei (lichidul care circula prin vasele si ganglionii limfatici, mediind schimbul de substante intre sange si tesuturi) si la stimularea circulatiei sanguine.
Alimentatia
Bea zilnic minimun 2 litri de apa plata, pe cat posibil in combinatie cu lamaie. Una dintre mese trebuie sa fie alcatuita numai din fructe.
Elimina produsele bogate in glucide (bomboane, prajituri), lipide (unt, carne rosie, maioneza, fast food), produsele fainoase, sucurile acidulate si alcoolul.
Consuma in schimb proteine (peste si oua), supe si fibre vegetale.
Exercitiile fizice
O nutritie sanatoasa este sustinuta din plin de o activitate fizica frecventa, care poate lua orice forma iti doresti: dans, jogging, fitness, inot sau jocuri sportive – cu conditia sa faci efort de cel putin 3 ori pe saptamana, timp de minimum 40 de minute.
Poti incerca, acasa ori la sala de fitness, seturi speciale de exercitii care te ajuta sa iti tonifici in mod prioritar zonele cu probleme.
Masajul anticelulitic
Unii specialisti recomanda masajul anticelulitic pentru distrugerea tesutului adipos. Manevrarea muschilor si stimularea sistemului circulator si limfatic se efectueaza cu forta, insa aceasta nu trebuie sa produca disconfort sau vanatai.
In functie de gradul de celulita, se stabileste numarul de sedinte de masaj saptamanal, care pot dura 45 sau 60 de minute si la care se folosesc creme termice si uleiuri de masaj cu ingrediente active care actioneaza in profunzime.
Impachetarile anticelulitice
O alta metoda prin care iti poti dubla eficacitatea tratamentului impotriva depunerilor de grasime de sub piele consta in impachetari anticelulitice, care au efectul de a elimina toxinele superficiale si excesul de lichid din tesuturile adipoase, imbunatatesc si intineresc textura pielii.
Electrostimularea musculara are ca obiective intarirea musculaturii, stimularea circulatiei si topirea depozitelor de grasime.
Termostimularea presupune folosirea unei termocuverte incalzite la 70 de grade, care produce o vasodilatatie si o transpiratie cutanata cu efecte benefice in reducerea celulitei.
Rezultatele concrete nu se pot obtine decat combinand nutritia corecta cu sportul si tehnicile alternative, ca apoi sa fie mentinute prin acelasi stil de viata sanatos.