Marţi, 26.11.2024, 16:22
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Alaptarea


Alaptare

Alaptarea este cea mai naturala modalitate de a contribui la dezvoltarea bebelusului tau. Descopera care sunt tehnicile de alaptare, ce este colostrul, afla mai multe despre cazurile speciale in care trebuie sa eviti alaptarea, dar si despre alaptarea dupa nasterea prin cezariana, toate acestea la scurt timp dupa nastere.

Alaptarea: curs de initiere

Alaptarea, desi poate parea simpla, cateodata poate fi un pic dificila pentru noua mamica si necesita un mic curs de initiere. Pentru a intelege mai bine procesul de alaptare trebuie sa cunosti mai intai anatomia sanului si modul in care este produs laptele matern. Sanul incepe sa se dezvolte inca din primele saptamani de gestatie dinainte de nastere.

Formarea laptelui

Formarea laptelui este un proces complex. Pentru a-l intelege trebuie mai intai sa cunoastem din ce este format sanul. Sanul este alcatuit din tesut glandular, grasos (bogat) si de legatura (conjunctiv). Tesutul glandular determina formarea laptelui matern si impreuna cu cel conjunctiv forma, marimea si duritatea mameloanelor de-a lungul celor 9 luni de sarcina si in perioada de alaptare.

Ingrijirea sanilor

Ingrijirea sanilor este importanta pentru prevenirea infectiilor de tot felul. Unii doctori recomanda masajul regulat al mameloanelor in ultima luna de sarcina, pentru a le ajuta sa devina mai ferme. Dupa nasterea copilului si dupa ce acesta incepe sa suga la san, nu este nevoie de o ingrijire speciala a mameloanelor si nici de utilizarea locala a unor unguente (multe dintre femeile care au alaptat la san prefera anumite unguente).


Alimentatia prelacteala la nou-nascut


Alimentatia prelacteala este oferita nou-nascutilor, de obicei, in prima zi de viata, atunci cand mamicile se afla in imposibilitatea de a alapta, cand laptele matern intarzie sa apara sau cand laptele produs de san este insuficient.


Tehnica alaptarii

Pentru noile mamici este bine sa cunoasca faptul ca exista o tehnica a alaptarii foarte simpla. Alaptarea este un lucru la fel de natural ca si nasterea si femeile nu ar trebui sa-si faca probleme ca nu stiu cum se face.

Laptele de mama

Laptele de mama se spune ca este cel mai potrivit aliment pentru bebelusi in primele luni de viata. Alaptarea la san are o valoare deosebita din mai multe motive. Astfel, sugarii capata imunitate fata de o multitudine de agenti infectiosi prin intermediul unor substante din colostru (lichidul secretat de glanda mamara inaintea instalarii secretiei lactate) sau din laptele matern.

Pregatirea sanului pentru prima alaptare

Alaptarea este adesea o provocare pentru mamici, dar poate deveni o experienta foarte placuta pentru mama si bebelus daca gravida isi pregateste sanii in ultima parte a sarcinii. Multe mamici au reusit sa alapteze cu succes. Angorjarea sanilor la inceput si muscaturile de san ulterior sunt lucruri comune, insa cel mai important este sa nu uiti ca laptele tau este cel mai sanatos aliment pentru ca bebelusul tau sa creasca mare si sanatos.

Reflexul de supt la bebelusi

Reflexul de supt este unul dintre cele mai importante reflexe pe care le are nou-nascutul. Reflexul de supt este comun tuturor mamiferelor si este prezent inca de la nastere. Reflexul de supt la bebelusi este un factor important in procesul alaptarii.



Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 9
Vizitatori: 9
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz