Joi, 03.10.2024, 05:41
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Otita


Otita


Acumularea lichidului in urechea medie, otita, este o infectie des intalnita la copii. In mod normal, lichidul se scurge afara din urechea medie prin partea inferioara a nasului si a gatului prin trompa lui Eustachio.

In timpul racelilor sau a altor infectii respiratorii, lichidul se acumuleaza in urechea medie. Acesta se blocheaza in urechea medie atunci cand inflamatia membranelor mucoasei blocheaza trompa lui Eustachio.

Infectiile urechii apar atunci cand virusurile si bacteriile infecteaza acest lichid.

In cazul otitei medii cu efuziune, lichidul se ingroasa si ramane in urechea medie dupa infectia respiratorie a disparut. Nu se cunoaste cauza exacta a acestei acumulari, dar se crede ca legatura genetica joaca un rol important.


Simptome si semne


Lichidul din urechea medie nu provoaca neaparat simptome. Totusi, acesta poate provoca pierderea temporara a auzului. Copilul pare ca nu este atent, nu raspunde cand i se vorbeste si vorbeste tare.

Copiii mai mari spun ca simt ca si cum ar avea vata in ureche. Daca aceasta este o problema cronica, lichidul din urechea medie poate afecta dezvoltarea limbajului copilului.


Complicatii


Lichidul acumulat in urechea medie poate cauza probleme cu auzul. Trebuie sa contactezi medicul daca suspectezi ca auzul copilului este slabit sau daca prezinta semne ale unei infectii a urechii manifestate prin febra si durere de cap.

Tratament

Dupa o infectie a urechii, copilul trebuie controlat pentru a verifica daca lichidul a ramas in urechea medie.

Daca ai observat unele probleme auditive la copilul tau, trebuie sa consulti un medic. Acesta il va examina cu un instrument special numit otoscop. Va putea observa astfel timpanul si miscarile sale si daca s-a acumulat lichid in urechea medie.

In cazul acestei acumulari, medicul va recomanda niste medicamente care ajuta la scurgerea lichidului din urechea medie. Daca lichidul nu dispare in termen de 2-3 luni, copilul trebuie examinat de catre un ORL-ist. Acesta va decide daca va plasa niste tuburi de plastic prin timpan, care usureaza scurgerea lichidului din urechea medie.

Plasarea acestor tuburi in ureche depinde de cat timp lichidul a ramas blocat in urechea medie, de cate infectii a avut copilul sau daca i-a fost afectat auzul. Acestea cad in cele din urma, iar un doctor trebuie sa le monitorizeze pozitia in mod regulat. Copiii cu astfel de tuburi in ureche trebuie sa evita intrarea apei in urechi deoarece aceasta poate cauza unele infectii.


Prevenire

Medicul trebuie sa consulte urechile copilului dupa o infectie. Daca exista semne de acumulare a acestuia in urechea medie, copilul trebuie consultat in urmatoarele luni pentru a vedea evolutia lichidului. Trebuie sa ai in vedere faptul ca lichidul se afla in spatele timpanului si nu este afectat de inot sau bai.

Cu cat mai putine infectii ale urechii are copilul, cu atat va fi mai scazut riscul de acumulare a lichidului.

Copilul nu trebuie sa stea in preajma fumului de tigara, deoarece acesta creste riscul de contractare a infectiilor.

Cand copilul este racit, trebuie sa-i administrezi picaturi in nas pentru a-l descongestiona si pentru a preveni astfel infectiile la nivelul urechii.

Invata-l pe copil inca de mic sa-si sufle nasul.

Daca acesta respira pe gura, sforaie sau are dificultati in respiratie noaptea, este posibil sa aiba adenoizi largiti. Acestia pot sa cauzeze infectii repetate la nivelul urechii sau alte probleme.




Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 32
Vizitatori: 32
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz