Joi, 03.10.2024, 05:45
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Primul an de viata a bebelusului
Baita bebelusului
Vitamina D
Stranutul la bebelusi
Somnul la bebelusi




Primul an
Primul an din viata bebelusului este dominat de cele mai multe si mai mari schimbari. In primul an, bebelusul tau creste repede, ii erup primii dintisori, spune primele cuvinte, face primii pasi si descopera in fiecare zi lucruri noi.

Bebelusul la 1 luna
Bebelusul de 1 luna incepe sa se incrunte si sa faca tot felul de grimase. O parte dintre bebelusii de aceasta varsta chiar rad. Pentru a-i incuraja si ajuta dezvoltarea, raspunde-i si tu cu diferite grimase potrivite cu cele pe care le face el. Tine-l aproape de chipul tau pentru a te putea observa mai bine.

Bebelusul la 2 luni
Cum se dezvolta bebelusul in a doua luna de viata? Citeste despre dezvoltarea psihomotorie, cresterea, somnul si alimentatia bebelusului la varsta de 2 luni. In cursul celei de a doua luni de viata, somnul si veghea se modifica. Somnul ocupa inca 17-18 ore dintr-o zi. Este mai adanc, dar si mai variabil. In timpul noptii, fazele de somn au tendinta de a se suda: sugarul doarme 5-6 ore fara intrerupere si renunta la o masa de peste noapte, uneori la ambele, in decurs de 2-3 saptamani.

Bebelusul la 3 luni
In a treia luna de viata, bebelusul incepe sa dezvolte coordonarea intre simtul tactil si vaz, caci are tendinta de a cuprinde obiectul cu ochii si de a-l aduce la gurita. Membrele inferioare se gasesc in rotatie externa, indoite usor si indepartate. In timpul somnului, sugarul da din picioare, fiind culcat pe burta (decubit ventral).

Bebelusul la 4 luni
La 4 luni, bebelusul poate sta pe spate in pozitie simetrica, bine destins. Participa la manevra de ridicare. Se prinde cu destula siguranta de mainile tale si participa la ridicarea pe sezut, tinand capul aproape vertical. Tine capul pe linia mediana, dar se intoarce preferential spre una din parti; sugarul isi poate schimba pozitia cu usurinta.

Bebelusul la 5 luni

La 5 luni, in general, bebelusul tau poate incepe diversificarea. La sugarii alimentati natural se continua cu acelasi numar de mese, fara diversificare. La cei hraniti artificial se continua cu produsele folosite anterior.

Bebelusul la 6 luni
In luna a 6-a sugarul creste cu circa 500g pe luna, respectiv cu 125g pe saptamana. Diferentele pot fi apreciabile: 100g in plus sau in minus nu trebuie sa constituie motive de ingrijorare.

Bebelusul la 7 luni

Din luna a 7-a, odata cu inmultirea posibilitatilor de miscare, multi sugari isi schimba pozitia si se dezvelesc in cursul noptii. Mai intai trebuie sa va convingeti ca sugarul nu este imbracat prea calduros sau invelit prea gros. Pentru a nu-i fi prea cald, este bine sa nu-l acoperiti de la inceput cu patura mai calduroasa.

Bebelusul la 8 luni
La 8 luni, bebelusul apuca cu tot mai multa usurinta: se napusteste cu mana cu mai multa precizie asupra unui obiect dorit si il prinde intre palma si degetul mare. Un nou progres important: apuca obiectul cu degetele, il trece dintr-o mana in alta si il cuprinde cu privirea.

Bebelusul la 9 luni
La 9 luni bebelusul se misca mult in pat, astfel incat se poate incurca in paturi si cearsafuri. De aceea nu i se va pune decat un singur cearsaf pe dedesubt (cearsafurile-husa sunt cele mai practice pentru ca raman intinse tot timpul) si va fi acoperit cu o singura patura.

Bebelusul la 10 luni
Spre sfarsitul primului an de viata, multor sugari nu le mai place laptele. Nu se va insista si mai ales nu va fi fortat sa-l bea. Se va incerca, daca prefera, laptele cu cereale (faina, fulgi), cacao (dimineata) sau sub forma de budinci, branza sau lapte acidifiat cu suc de lamaie, iaurt. S-ar putea sa fie numai o repulsie trecatoare, care dispare de la sine dupa catva timp.

Bebelusul la 11 luni
Alimentatia bebelusului de 11 luni este mai variata. La un an (si nu mai inainte) se pot da o mare parte din mancarurile ce se gatesc pentru fratii mai mari. Atata timp cat primeste zilnic legume, fructe, carne si lapte, se poate tine seama de preferintele copilului. Bineinteles ca se va intocmi un mediu echilibrat.

Bebelusul la 12 luni

Copilul implineste in curand un an. Dupa aceea nu se mai discuta despre varsta copilului in luni, ci in ani. Ajunsa la acest moment, orice mama priveste inapoi asupra anului scurs. Copilul a facut progrese uriase, a devenit o mica personalitate, ce poate face multe lucruri cu corpul sau si care are o vointa proprie. Satisfactia cea mai mare a unei mame este de a fi constienta de increderea copilului in ea si de faptul ca el o cunoaste.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 46
Vizitatori: 46
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz