Marţi, 26.11.2024, 16:34
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Cauzele hipoglicemiei


Cauzele hipoglicemiei la copii

Cauzele hipoglicemiei sunt multiple, putand fi atat de natura prenatala, cat si postnatala. Orice simptomele ce te ingrijoreaza la copil necesita consultul medicului.

Reactia insulinei in cazul unui copil care are diabet probabil ca este cea mai comuna forma de hipoglicemie, in afara de perioada imediat urmatoare nasterii si este cunoscuta ca “reactie la insulina”.

Cauzele hipoglicemiei la copii sunt:


- Copilul primeste prea multa insulina;

- Copilul a sarit o masa sau este prea bolnav ca sa manance;

- Micutul mananca prea putin in comparatie cu cantitatea de insulina care trebuie sa i se administreze;

- A facut mai multe exercitii fizice decat in mod normal.


Hiperinsulinism


Cele mai multe situatii de hiperinsulinism (secretii prea mari de insulina) sunt urmare a dezvoltarii anormale a celulelor speciale beta ale pancreasului, cele care secreta insulina, sau a masei pancreasului.

Unii copii se nasc cu anumite erori metabolice care pot duce la hipoglicemie.

Hipoglicemia reactiva se refera la o cadere rapida a glucozei dupa ce copilul a servit o masa, in mod special bogata in carbohidrati.

Excesul de insulina este produs de pancreas atunci cand este atentionat de tot zaharul din organism sa produca mai multa insulina pentru o masa consumata mai mare decat este in mod normal. Acest exces de insulina poate cobora nivelul zaharului in sange sub nivelul sau normal.


Hipoglicemia la nou nascuti


Hipoglicemia neonatala este o problema obisnuita, intalnita atat la copiii nascuti la termen cat si la cei nascuti prematur. Hipoglicemia neonatala poate fi atat simptomatica cat si lipsita complet de simptome pentru copii.

O hipoglicemie prelungita poate avea ca urmare afectiuni neurologice permanente, convulsii si chiar decesul.

Semnele si simptomele hipoglicemiei la nou nascuti nu sunt specifice si pot include: tremuraturi, iritabilitate, letargie, convulsii, apnee (intrerupere temporara a respiratiei), dificultati in respiratie si respiratie suieratoare. Un numar de factori produc scaderea nivelului de sange la noii nascuti, dintre care:

- In timpul sarcinii, zaharul din sangele mamei este in mod constant la un nivel ridicat (diabetul gestational), iar pancreasul fetusului participa la controlul excesului de zahar producand suplimentar insulina.

Cand copilul se naste, el nu mai primeste glucoza mamei, dar inca produce un nivel ridicat de insulina, care face ca nivelul zaharului din sangele noului nascut sa scada pana la nivele periculoase.

- In perioada gestationala micutul are mici cantitati de sange depozitate in ficat si o data ce s-a nascut, el nu mai poate primi glucoza pe care o primea de la mama.

- Similara este situatia si in cazul copiilor nascuti prematur, mai ales cei care au o greutate foarte mica, care au adesea o cantitate limitata de zahar depozitata in ficatul lor sau ficatul este inca imatur pentru ca sa functioneze corect.

Sensibilitate exacerbata a copiilor in primii ani de viata presupun o supraveghere atenta a tuturor simptomelor copilului, atata in perioada prenatala cat si in cea postnatala, frecventa vizitelor la medicul pediatru fiind recomandata.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 17
Vizitatori: 17
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz