Joi, 03.10.2024, 05:38
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Vinul rosu, bun pentru femei


Vinul rosu, bun pentru femei

Germanii cred ca cel mai "sexy" aliment este varza acra negatita, iar in conceptia americanilor cele mai bune afrodiziace sunt: plimbarile, excursiile, alimentatia rationala, somnul si psihoterapia.

Nu trebuie neglijat ambientul (culoarea rosie este puternic excitanta), parfumul si vinul rosu. Nu apelati sistematic la afrodiziace sintetice care determina puternice efecte toxice in timp (afecteaza comportamentul sexual pana la aparitia unor psihoze grave).

Atentie, produsele pe baza de cantarida (extras din corpul uscat al unei insecte - musca spaniola) sunt un puternic stimulent sexual, dar doza terapeutica poate fi mortala.

Vinul rosu, arma secreta impotriva cancerului de san

Un pahar de vin rosu consumat zilnic de catre femeile bolnave de cancer la san poate ajuta la succesul tratamentului si la vindecare.

Vinul rosu contine resveratrol, o substanta antioxidanta ce mareste efectele medicamentelor prescrise pentru cancer. Testele de laborator au demonstrat ca vinul rosu previne dezvoltarea rezistentei celulelor canceroase la tratament.

Potrivit publicatiei britanice The Daily Mail, profesorul Charis Eng, de la clinica medicala din Cleveland (Ohio), a condus o echipa de cercetatori care au examinat efectul vinului rosu asupra mai multor boli. Cancerul la san este cel mai des intalnit tip de cancer la femei, in Marea Britanie fiind diagnosticate anual peste 45.000 de cazuri.

Resveratrol este un antioxidant puternic, care se gaseste in mai multe plante si fructe, intre care strugurii si murele, precum si o anumita specie de alune.

Cand ne face bine un pahar de vin

In afara de a ne relaxa, aceasta licoare are numeroase proprietati terapeutice, care-l fac util in cel putin cinci situatii.

Vinul este consumat mai frecvent in Europa decat in oricare alta parte a lumii. In unele zone precum Iran, vinul se consuma inca de acum 6.000 i.Hr, in timp ce europenii au gustat prima data aceasta bautura cu 1.500 de ani mai tarziu, dupa cum arata descoperirile arheologice din Grecia.

Chiar daca atunci nu se stia de resveratol sau polifenoli (ce actioneaza ca si antioxidanti, prevenind degradarea celulelor din organism), cu totii au observat ca licoarea are o actiune benefica. Nici acum nu sunt intelese toate efectele polifenolilor, desi se banuieste ca acestia sunt cei care dau valoare vinului, din punct de vedere al sanatatii.

Totusi, in urma studiilor medicale, s-a stabilit ca vinul este benefic in 5 feluri.

1. Lupta cu bolile de inima. Un raport recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition arata ca un pahar de vin pe zi face bine inimii, deoarece pastreaza sanatatea arterelor, reducad inflamatiile de la nivelul acestora.

2. Intareste oasele. Mai multe cercetari realizate in Marea Britanie si Franta au demonstrat ca femeile care consuma regulat vin au oase mai dense, mai sanatoase. Acest aspect este mai cu seama important pe masura ce anii trec, cand, odata cu menopauza, femeile sunt predipuse la osteoporoza.

Riscul aparitiei aceste boli este mult micsorat, uneori anulat. Oamenii de stiinta suspecteaza faptul ca alcoolul mareste nivelul de estrogen in cazul femeilor, crescand si concentratia altor hormoni, fapt ce contribuie la sanatatea oaselor.

3. Lupta cu cancerul. Acelasi antioxidant resveratol are si proprietati anti-cancer, micsorand cel mai mult riscul de cancer al esofagului.

4. Previne diabetul de tip 2. Vinul imbunatateste si sensibilitatea organismului la insulina, reducand astfel riscul instalarii diabetului de tip 2, dupa cum se arata intr-un studiu recent publicat in jurnalul Diabetologia.

5. Pentru un ficat sanatos. Cercetatorii de la Universitatea California recomanda un pahar de vin pe zi pentru sanatatea ficatului. Potrivit acestora, "tariile" si berea nu fac decat sa imbolnaveasca ficatul. Insa acestia reamintesc ca daca se trece peste 2 pahare de vin pe zi, efectele benefice sunt anulate, bautura devenind nociva.

Vinul fiert, leac pentru inima

Ideal iarna, dupa o zi obositoare la serviciu sau dupa ce ati mers mult timp prin frig, vinul fiert are o multime de efecte terapeutice. Cercetarile facute de-a lungul timpului au aratat ca aceasta licoare este un alit de nadejde in lupta cu afectiunile respiratorii si digestive.

Nu se stie cand si cine a fiert prima data o cana de vin, dar atunci cand vinul a inceput „sa atraga" din ce in ce mai multi adepti, acesta a fost indulcit mai intai cu miere, apoi cu zahar, dupa care s-au folosit diferite condimente. Oameni de stiinta din cadrul Universitatii Illinois din Chicago au declarat ca bacteriile care duc la aparitia infectiilor pulmonare si a bolilor de inima pot fi distruse prin consumul moderat de vin rosu. Acesta este un agent de distrugere eficient in cazul unei bacterii din aer, despre care se stie ca ar fi cauza infectiilor respiratorii, pulmonare si a bolilor de inima.

Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati vinul preferat cu mirodeniile pe care le considerati potrivite. Astfel, se incalzeste pe foc, se strecoara si se serveste in pahare de sticla termorezistente sau in cani. Important este sa nu fierbeti vinul, pentru ca-si va pierde din calitati, in special din tarie. Lasati-l la foc mic, doar cat sa se incalzeasca, iar mirodeniile sa-si lase gustul si aroma. Se mai poate pune si cate o felie mare de mar, portocala sau mandarina. De obicei nu se foloseste un vin bun, deoarece procesul de incalzire ii reduce din calitati.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 21
Vizitatori: 21
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz