Joi, 03.10.2024, 05:37
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Copilul are scabie


Ce sa faci cand copilul are scabie

Scabia este o infectie a pielii, deosebit de contagioasa, care se raspandeste prin atingerea pielii bolnavului. Afla cum sa iti protejezi copilul de aceasta infectie.


Scabia este o infectie a pielii cauzata de niste paraziti care provoaca mancarimi intense.
Boala se declanseaza atunci cand acesti paraziti isi depun ouale in piele. Dupa 3-8 zile ies alti paraziti care se deplaseaza la suprafata pielii ca sa se dezvolte si sa se inmulteasca.
Femelele apoi isi depun ouale in piele si continua acest ciclu al inmultirii.
Scabia este foarte contagioasa si apare in mici epidemii in scoli sau gradinite. Se raspandeste prin contact direct cu pielea bolnavului si prin purtarea hainelor, paturilor sau a altor obiecte folosite de persoana infectata.
Scabia se poate raspandi si prin contact sexual.
Perioada de incubare a infectiei este intre 4-6 saptamani.

Simptome si semne

Principalul simptom al scabiei este mancarimea intensa care apare dupa o luna de la infectare. Mancarimea se inrautateste pe timpul noptii, in timpul verii calduroase sau dupa o baie calda.
Parazitii sunt microscopici si nu se pot vedea cu ochiul liber, dar tunelele pe care le fac in piele pot fi vazute. Acestea arata ca niste linii subtiri rosii si inflamate, in special dupa scarpinare.
Eruptia este alcatuita din mici vezicule care se inrosesc de la scarpinat. Tunelele se regasesc intre degete sau pe partea interioara a incheieturilor. Scabia poate fi vazuta si in jurul ombilicului, pe coate, glezne sau pe fund. Copiii mici au eruptii si pe palme, gat sau cap.

Complicatii


Scabia nu cauzeaza complicatii, dar este foarte contagioasa si poate infecta mai multe persoane din aceeasi casa.
Scarpinarea determina raspandirea bolii pe alte parti ale corpului. Aceste mancarimi pot sa cauzeze impetigo, o infectie bacteriana a pielii.

Tratament


Trebuie sa apelezi la un medic daca observi aceste simptome la copilul tau. Pentru a stabili diagnosticul medicul va lua o mostra de paraziti din piele si le va analiza la microscop. Medicul va prescrie un tratament sub forma de crema sau lotiune aplicata pe piele pentru a omori parazitii. Crema trebuie aplicata pe intreg corpul si nu doar pe zonele unde copilul are eruptii. Trebuie repetat dupa o saptamana. Toate persoanele care au intrat in contact cu bolnavul trebuie sa se trateze chiar daca nu prezinta simptome.
Trebuie sa stii ca senzatia de mancarime va continua pentru cateva saptamani dupa ce tratamentul s-a incheiat. Aceasta nu inseamna ca infectia persista, ci inseamna ca pielea s-a iritat. Daca pielea prezinta unele semne ale unei infectii bacteriene, aceasta trebuie tratata cu antibiotice. Baile reci, lotiuni sau cremele cu steroizi usureaza senzatia de mancarime. Antihistaminele administrate oral ajuta la usurarea senzatiei de mancarime.

Prevenire


Scabia este dificil de prevenit. Contrar a ceea ce se crede, scabia nu este rezultatul igienei precare. Este extrem de important ca orice persoana infectata si persoanele din jurul sau sa primeasca tratamentul in acelasi timp pentru a preveni reinfectarea.
Hainele si lenjeria de par trebuie spalate in apa calda si uscate bine. Articolele de imbracaminte care nu se pot spala la masina de spalat in apa calda trebuie sigilate timp de o saptamana. In cazul in care copilul s-a infectat cu scabie, trebuie sa raportezi acest lucru la scoala sau gradinita. Copilul se poate intoarce la scoala dupa ce tratamentul s-a incheiat.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 14
Vizitatori: 14
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz