Joi, 03.10.2024, 05:44
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Copilul 3-6 ani
Dezvoltarea
Alimentatia
Îngrijirea

Copilul la 3 ani si 3 luni

Copilul la 3 ani si 3 luni este din ce in ce mai atent la cei din jurul sau si la diferentele dintre el si ceilalti si nu se teme sa puna intrebari uneori jenante, cu voce tare.

La acesta varsta este bine ca explicatiile sa fie scurte si simple. Copilul tau este destul de mare ca sa ii poti vorbi deja despre diferentele evidente dintre oameni precum culoare pielii, greutatea sau anumite tipuri de handicap fizic, dar si despre acceptare fara a judeca.

La 3 ani si 3 luni copilul poate sa inceapa sa te ignore si ca sa eviti aceste situatii este bine sa ii transmiti cu fermitate ce doresti de la el si chiar sa ii dai cateva instructiuni.

De exemplu, daca vrei sa il iei de la locul de joaca, ii poti spune "strange-ti jucariile si ia-ti la revedere de la copii", in loc sa ii spui "mergem acasa".



Copilul la 3 ani si 6 luni


Copilul la 3 ani si 6 luni iti poate da toate motivele sa fii mandra de el: rezolva singur un puzzle cu maiestrie, te ajuta la sarcini simple, imaginatia sa nu cunoaste limite si poate chiar sa incerce sa isi scrie numele singur.

La acesta varsta fricile copilului devin si mai bine conturate, mai ales ca perceptiile sale asupra evenimentelor sunt si mai clare, insa pentru a depasi aceste obstacole trebuie sa le accepti si sa ii oferi solutii alternative sau de compromis.

Crizele de isterie la copilul de 3 ani si jumatate nu sunt declansate numai de oboseala, ci si de foame, boala, frustrare pentru ca nu poate realiza ceva ce si-a propus sau din cauza unor asteptari mult prea mari pe care le-a avut.

De cele mai multe ori cel mai bun raspuns la o astfel de scena este lipsa unui raspuns sau a unei reactii, poti incerca sa il calmezi mangaindu-l pe cap sau pe spate si dupa ce s-a calmat poti incerca sa afli ce l-a nemultumit si sa gasiti impreuna solutia optima.



Copilul la 3 ani si 9 luni


Copilul la 3 ani si 9 luni adora umorul vizual, asa ca daca iti vei pune sosetele in maini si manusile in picioare. cu siguranta vei strani un ras copios din partea copilului tau.

Cum incapatarea si negarea sunt caracteristice varstei, ca sa il determini sa faca un anumit lucru trebuie sa il pacalesti si sa transformi acea activitate in ceva amuzat si distractiv.

Pastrarea curateniei si a ordinii in casa poate deveni o provocare cand ai un copil mic, asa ca incearca sa mentii un echilibru atunci cand faci ordine si, incet - incet, copilul tau va deprinde aceasta abilitate de a-si strange jucariile dupa ce a terminat cu ele insa cheia sunt rabdarea si autocontrolul din partea ta.


Copilul la 4 ani


Copilul la 4 ani incepe sa isi capete independenta prin pasi simpli precum incercarile de a-si incheia singur jacheta, de a-si lega singur sireturile sau de a simti compasiune pentru un alt copil.

Dupa ce in anii anteriori a dobandit si perfectionat o serie de abilitati precum vorbirea, alergatul, desenatul si construitul, copilul tau este pregatit in anul ce urmeaza sa exploateze la maxim aceste abilitati.

Acum il va incanta compania copiilor de toate varstele, inclusiv bebelusi, fata de care se va simtii "mare", dar si a adultilor si a oamenilor in varsta care in general sunt cei ce le acorda cea mai multa atentie.

Acum este un prilej bun de a incepe sa sortati impreuna jucariile si sa decideti la ce jucarii poate sa renunte in favoarea altor copii mai mici, mai ales ca, cu siguranta a primit o groaza de jucarii cu ocazia zilei sale de nastere.


Copilul la 4 ani si 3 luni


Copilul la 4 ani si 3 luni se afla in perioada intrebarilor si pentru a-l ajuta sa progreseze are nevoie de rutina si foarte multa rabdare din partea ta.

Acum invata sa manance folosind furculita si cutitul, invata sa inoate si chiar sa aiba grija de un animal de companie.

In plus, imaginatia copilului tau la acesta varsta infloreste si se extinde si mai mult astfel ca este momentul potrivit sa il indrumi catre minunata lume a cartilor.

De asemenea acum il poti invata cateceva despre natura si daca aveti posibilitatea plantati cateva flori in gradina sau intr-un ghiveci pentru ca vedea evolutia lor.


Copilul la 4 ani si 6 luni


Copilul la 4 ani si 6 luni este din ce in ce mai independent si acesta este momentul in catre trebuie sa evaluezi situatia si sa vezi cand trebuie sa intervii si cand este mai bine sa stai de-o parte pentru ca sunt situatii in care este mai bine sa il lasi sa se descurce singur.

Este bine sa te concentrezi pe nivelul si corectitudinea limbajului, conflictele la locul de joaca sau comportamentul autoritar al copilului tau.

Limbajul copilului la acesta varsta este apropiat ca nivel de cel al scolarului, se observa imbunatatiri la nivel gramatical si al pronuntiei, este capabil sa emita ipoteze si poseda capacitatea de a-si adapta stilul de exprimare in functie de persoana cu care vorbeste.

Astfel ca daca vrea sa ii transmita fratelui mai mic faptul ca mama a plecat ii va spune "mami a plecat "pa-pa" iar daca ii transmita unui adult ii va spune "mama a plecat pana la magazin sa cumpere paine".

Copilul la 4 ani si 9 luni


Copilul la 4 ani si 9 luni se afla intr-o perioada de tranzitie si acum modul in care te ocupi de disciplina lui se schimba, devine mai secretos cu prietenii si incepe sa scoata in evidenta greselile celor din jur.

Copiilor la acesta varsta le place sa vorbesca intruna despre dreptate si o vor face fie pentru a-ti capta atentia fie pentru a-si crea o imagine mai buna fata de cei din jurul sau.

Capacitatea de rezolvare a conflictelor la acesta varsta este inca in formare asa ca va avea nevoie de tine sa il asculti si sa il ajuti sa le rezvole pe cele mai dificile.


Copilul la 5 ani


Copilul la 5 ani pare sa fie in continua miscare si pare ca nimic nu poate sa il oboseasca sau sa il tina pe loc, insa trebuie sa te asiguri ca are intre 10 - 12 ore de odihna pe zi pentru ca daca nu se odihneste suficient poate deveni irascibil si si nu se va putea concentra la activitatile de peste zi.

Pentru ca cel mic sa aiba parte de un somn linistit rutina zlinica de dinainte de culcare este la fel de importanta ca si in anii anteriori si este de preferat ca inainte de culcare sa nu aiba activitati antrenante precum jocurile video sau desenele animate.

Citirea unei povesti este o rutina foarte sanatosa pentru copil, il ajuta sa se linisteasca si sa se pregateasca pentru somn si de asemenea este unul dintre momentele frumoase pe care le petreceti impreuna.


Copilul la 5 ani si 3 luni


Copilul la 5 ani si 3 luni este foarte atras de televizor care este benefic insa doar cu moderatie iar curioziatea copilului tau trebuie stimulata cu activiati in casa sau aer liber care sa nu implice neaparat calculatorul sau televizorul.

La acesta varsta copilul deja foloseste cu precadere una dintre maini si desi aproximativ 9 din 10 copii folosesc mana dreapta, copiii care sunt stangaci sunt perfect sanatosi si nu trebuie sa fie corectati deoarece preferinta pentru folosirea mainii drepte sau stangi este ceva cu care se naste fiecare.

Influenta bunicilor in viata copiilor este una extrem de importanta si daca acestia locuiesc departe de voi poti incerca sa mentii relatiile dintre copilul tau si bunici folosind chiar si internetul.


Copilul la 5 ani si 6 luni


Copilul la 5 ani si 6 luni poate incepe sa isi manifeste dorinta de independenta, poate vrea sa aiba putina intimitate sau sa mearga singur pana la magazin sau cu bicicleta in imprejurimi.

Specialistii insa sunt de parere ca pana la varsta de 10 ani copiii nu sunt pregatiti pentru aceste activitati independente. La acesta varsta copilul este suficient de mare pentru a intelege pericolele si a urma cateva reguli simple de siguranta insa diferenta este in aplicarea acestor reguli.

Copiii de 5 ani sunt predispusi spre a testa si a incalca limitele si sunt momente in care nu vor sesiza pericolul fiind foarte concentrati in atingerea scopului propus, asadar trebuie in continuare supravecgheat indeaproape.


Copilul la 5 ani si 9 luni


Copilul la 5 ani si 9 luni cu putin ajutor va invata zilele saptamanii, adresa unde locuieste, numarul de telefon de acasa si chiar cum sa isi lege singur sireturile.

In plus, in functie de coordonarea pe care o are si de echilibru, puteti incerca sa treceti de la tricicleta la bicicleta, sau sa renuntati la rotile ajutatoare de la bicicleta, insa alegrea bicicletei trebuie facuta in functie de cateva caracteristici pentru a fi potrivita pentru copilul tau.

Si in acest caz trebuie sa subliniezi importanta sigurantei, asa ca de la bun inceput asigura-te ca poarta casca de protectie, genunchere si cotiere.


Copilul la 6 ani


Copilul la 6 ani are o imaginatie spectaculoasa si tu vei fi publicul potrivit pentru a urmari spectacolele regizate de el. De asemenea vei deveni expert in foarte multe lucrui deoarece copilul tau de 6 ani va vrea sa stie cum functioneaza aproape orice.

Copilului de 6 ani ii place inca sa i se citeasca povesti si de asemenea sa inventeze povesti cu o sumedenie de personaje care mai de care mai interesante.

La acesta varsta devin din ce in ce mai interesati de ceea ce "oamenii mari" fac si ce vor descoperi ii poate face sa sa simte atat increzatori cat si confuzi.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 41
Vizitatori: 41
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz