Marţi, 26.11.2024, 16:49
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Copii si dermatita atopica


Copii si dermatita atopica

Copii cu dermatita atopica sau eczema au pielea inflamata, rosie si prezinta mancarimi si cojirea pielii. Unul din cinci bebelusi este afectat de acesta boala de piele.
Cauza exacta a dermatitei atopice nu este cunoscuta, desi are tendinta sa se mosteneasca in familiile ale caror membri au alergii sau astm. Aproximativ jumatate din copiii cu dermatita atopica vor face astm sau alergie la polen in timpul copilariei.
O serie de factori pot sa afecteze eczema si sa inrautateasca eruptia: vremea, alergiile alimentare sau de mediu. Eczema nu este contagioasa.
Dermatita atopica afecteaza bebelusii si copiii mici si apare de obicei in timpul copilariei, in primul an de viata.
Eruptia este o boala cronica, dar in majoritatea cazurilor dispare pe masura ce copilul inainteaza in varsta.

Simptome si semne


Copiii cu dermatita atopica au pielea uscata, sensibila care se irita de obicei de la detergenti, sapunuri sau parfumuri.
Pielea uscata cauzeaza mancarimi, dar acestea inrautatesc eruptia. Pielea pare uscata, rosie, iritata si cojita, fiind susceptibila la infectii.
Persoanele care au avut eczema pentru mult timp au pielea mai groasa, uscata, de o culoare maro din cauza scarpinarilor. Eczema are perioade cand s-a agraveaza, dar si perioade cand nici nu este vizibila.
La bebelusi eczema apare de obicei pe fata, frunte si pe cap si se raspandeste pe maini si picioare, inainte de a afecta tot corpul. Zona scutecului este scutita deoarece este protejata si hidratata intotdeauna. La copiii mai mari, eczema este localizata de regula in spatele genunchilor, partea interioara a coatelor, in jurul incheieturilor si a gleznelor.

Complicatii

Cand pielea este taiata de la eczema, se poate infecta. Aceste infectii rezulta de la un stafilococ, ce formeaza puroi. Pielea pare mai rosie decat de obicei, e calda si sensibila la atingere. Este posibil sa aiba febra.
Eruptia se inrautateste in cazul in care copilul cu dermatita atopica are varicela sau o infectie a pielii cauzata de herpes. In acest caz, trebuie sa contactezi medicul.

Tratamentul dermatitei

Daca suspectezi ca bebelusul are dermatita atopica, trebuie sa contactezi un medic.
In unele cazuri copilul va fi testat pentru alergii, care pot fi cauza eruptiei.
In cazurile in care eczema s-a raspandit pe tot corpul, un dermatolog trebuie sa urmareasca evolutia bolii copilului.

Tratamentul clasic pentru eczema consta in evitarea lucrurilor care irita pielea, hidratare frecventa si folosirea medicamentelor pentru calmarea inflamatiei atunci cand este necesar.
Este important sa ai un plan de tratament pentru copilul tau deoarece acesta se va schimba in functie de gravitatea eczemei.
In timpul perioadelor bune, cremele hidratante trebuie aplicate zilnic, iar folosirea uleiului de baie mentine pielea moale, indeajuns pentru a preveni inrautatirea eruptiei.

In timpul fazelor severe ale eczemei, este necesar sa folosesti un unguent cu steroizi pentru scurt timp. Daca eczema nu se imbunatateste dupa aceste tratamente, alte medicamente pot fi recomandate, cum ar fi antihistaminele sau steroizii administrati oral.
Daca suspectezi ca eczema s-a infectat (pielea este mai rosie, calda, delicata), trebuie sa consulti un medic. Copilul va fi tratat cu antibiotice orale.

Cum sa previi dermatita atopica la copii


Multe cazuri de dermatita atopica sunt ereditare si nu pot fi prevenite. Totusi, alaptarea exclusiva, fara introducerea altor alimente in hrana copilului, poate preveni unele cazuri de dermatita atopica.
Poti sa limitezi eruptiile eczemei daca il tii pe copil departe de lucrurile care o inrautatesc, cum ar fi praful, polenul, animale sau anumite alimente.
Nu folosi sapunuri, detergenti sau orice ar putea irita pielea copilului. Asigura-te ca acesta nu face dus sau baie prea des deoarece acest lucru usca pielea.
Imbracamintea din bumbac este cea mai potrivita pentru copiii cu eczema.
Aplica-i o crema hidratanta de 2-3 ori pe zi, in special dupa baie. Acest lucru trebuie facut chiar si atunci cand copilul nu are nicio eruptie.
Incurajeaza-l pe copil sa bea multe lichide pentru a hidrata pielea.
Taie des unghiile copilului pentru ca acestea sa nu rupa pielea copilului atunci cand se scarpina.
Imbracamintea prea stransa trebuie evitata deoarece incalzeste pielea si inrautateste scarpinarea.
Doctorul copilului poate sa recomande un antihistaminic oral pentru a reduce mancarimile.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 33
Vizitatori: 33
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz