Joi, 03.10.2024, 05:38
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Saptamana 37 de sarcina

In saptamana 37 bebelusul tau este considerat a fi dezvoltat complet. Asta inseamna ca daca bebelusul tau se naste acum, plamanii lui ar trebui sa fie complet maturi si pregatiti sa se adapteze la viata din afara burticii, desi data nasterii tale "la termen" este inca la trei saptamani distanta.

Bebelusul tau cantareste in saptamana 37 aproximativ 2.800 de grame si are o inaltime de 49 de centimetri. Multi bebelusi se nasc cu par, cu suvite lungi de pana la cativa centimetri. Nu te astepta insa ca parul lui sa fie de aceeasi culoare ca al tau. Cuplurile cu parul inchis la culoare sunt luate de cele mai multe ori prin surprindere atunci cand isi vad bebelusul blond sau roscat si invers. Mai sunt, de asemenea, si acei bebelusi care se nasc doar cu un puf delicat pe cap.
Bebelusul inca nu a terminat cu cresterea, dar viteza cu care ia in greutate s-a micsorat, incetinid la 15 grame pe zi. Pe masura ce el acumuleaza grasime, corpul copilului devine din ce in ce mai rotund.

Sexul copilului pare sa fie un factor important in determinarea greutatii la nastere. Daca ai un baiat, el va cantari putin mai mult decat o fata care se naste in aceeasi perioada.

Ce trebuie sa stii: Fiecare bebelus se dezvolta usor diferit – chiar si in corpul tau. Informatiile noastre sunt destinate sa iti ofere o idee generala despre dezvoltarea bebelusului tau in aceasta saptamana de sarcina.


Cum se schimba viata ta

Contractiile Braxton Hicks sunt mai frecvente acum si pot dura mai mult, fiind in acelasi timp si mai neplacute. S-ar putea sa mai observi si o crestere a scurgerilor vaginale.

Daca observi ca mucusul este un pic amestecat cu sange in toaleta sau pe chilot, probabil ca travaliul este la cateva zile distanta, sau se poate declansa chiar mai devreme de atat. Daca ai sangerari mai puternice, suna-ti doctorul imediat.

Intreaba doctorul si despre testul de cultura de streptococi de Grupa B pentru a sti daca sa ceri antibiotice la nastere. S-ar putea sa fie mai dificil sa te simti comfortabil si sa dormi bine noaptea.

Daca poti, nu te obosi prea mult in timpul zilei, pentru ca s-ar putea sa fie ultima ta sansa de a avea o zi linistita. Monitorizeaza in continuare miscarile bebelusului si anunta-ti doctorul imediat daca observi o scadere a nivelului de activitate.

In timp ce dormi, s-ar putea sa ai parte de vise foarte intense. Anxietatea cu privire la travaliu si la gandul ca vei deveni parinte poate alimenta o multime de ganduri si imagini in subconstient.

Informatii surprinzatoare: Semnele travaliului

Nu exista o modalitate sigura prin care se poate prezice cand va incepe travaliul. Corpul tau se pregateste cam cu o luna inainte de a intra in travaliu pentru nastere. S-ar putea sa observi aparitia unora dintre semenele nasterii.

Iata cateva lucruri pe care le poti sesiza in saptamanile sau zilele premergatoare nasterii:

• Daca esti insarcinata pentru prima oara, poti simti cum fatul coboara cu 2 pana la 4 saptamani inainte de nastere. Vei detecta o greutate in zona pelviana si mai putina presiune in cutia toracica. Acest lucru te va ajuta sa-ti recapeti mai repede rasuflarea.

• Din ce in ce mai frecvente si mai intense, contractiile Braxton Hicks pot semnala pre-travaliul in timpul caruia cervixul tau se subtiaza si se pregateste pentru adevaratul travaliu. Aceste contractii se resimt ca o incordare puternica a uterului in partea lui superioara si o relaxare treptata a acestuia. Unele femei pot avea crampe asemanatoare celor menstruale in tot acest timp cat si scurgeri vaginale amestecate cu putin sange.

• Pe masura ce colul uterin incepe sa se subtieze si sa se deschida, "dopul" de mucus care sigileaza uterul, este inlaturat. Il poti elimina prin vagin cu o saptamana sau doua inainte de nastere sau chiar in momentul inceperii travaliului. Dopul gelatinos poate fi eliminat si in urma unui contact sexual sau a unui examen vaginal, ceea ce va genera o scurgere care seamana cu menstruatia. Suna-ti medicul imediat ce observi acest lucru pentru ca poate semnala o problema.

• Cand sacul plin cu lichid amniotic ce inconjoara fatul se rupe, lichidul se elimina prin vagin. Suna-ti medicul indiferent de modul in care acesta se scurge. Unele femei incep sa aiba contractii inainte de ruperea apei, dar sunt cazuri in care contractiile apar dupa ruperea acesteia. Astfel de situatii sunt urmate indeaproape de travaliu. Daca nu ai contractii acestea iti vor fi provocate pentru ca exista riscul imbolnavirii fatului care nu mai este protejat de sacul cu lichid amniotic.

Cum iti poti da seama daca e travaliu fals sau nu

Cateodata este foarte greu sa deosebesti travaliul fals de faza incipienta a travaliului real. Mai jos sunt cateva semne care pot sa te ajute:

• Contractiile travaliului fals sunt imprevizibile. Ele vin la intervale neregulate si variaza in durata si intensitate. Desi contractiile travaliului adevarat pot fi neregulate la inceput, in timp ele vor incepe sa vina la intervale mai regulate si mai scurte, vor deveni mai intense si vor dura mai mult.

• Cand vine vorba de travaliul fals, durerea de la contractii se centralizeaza in zona abdomenului inferior. Cand vine vorba de travaliul adevarat, vei simti durerea in partea inferioara a spatelui si in toata zona abdomenului.

• Contractiile din timpul travaliului fals pot ceda singure sau cand incepi sau termini o activitate sau iti schimbi pozitia corpului. Contactiile din timpul nasterii, insa, nu vor trece si vor progresa orice ai face.


Activitatea saptamanii

Instaleaza scaunul bebeluslui tau in masina. Nu vei putea sa-ti aduci bebelusul tau inapoi fara scaunul potrivit instalat in masina si chiar este mai greu de instalat decat crezi, asa ca nu astepta pana in ultimul moment. Roaga-l pe partenerul tau sa te ajute.

Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 14
Vizitatori: 14
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz