Joi, 03.10.2024, 05:35
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Copilul 2 - 3 ani
Dezvoltarea
Alimentatia
Siguranţa


Copilul la 2 ani si 1-2 luni

Copilul la 25-26 de luni (2 ani si 1-2 luni) este foarte curios si va pune o serie intreaga de intrebari la care uneori nici nu vei apuca sa raspunzi.

Imaginatia debordanta este una dintre cele mai incantatoare caracteristici ale personalitatii copiilor la aceaasta varsta, insa partea mai putin pozitiva este atunci cand imaginatia sa formeaza ganduri si imagini care il inspaimanta si apar temerile si cosmarurile.

In jurul acestei varste poate sa apara frica de doctor care insa poate fi infranta cu instrumente medicale de jucarie si cel mai important aspect este sa ii spui adevarul, sa ii povestesti ce urmeaza sa se intample si sa nu ii faci promisiuni pe care nu le vei putea respecta.

Copilul de 2 ani iti va testa neconditionat limitele, va explora si va incerca sa depaseasca limitele in incercarea de a afla ce este permis si ce nu, asadar este foarte important sa stabilesti limitele si regulile cat se poate de clar si pe intelesul sau. Rabdarea va fi cheia succesului la aceasta varsta.



Copilul la 2 ani si 3-4 luni


Copilul la 27-28 de luni (2 ani si 3-4 luni) pare sa nu oboseasca niciodata, este foarte activ la locul de joaca si acasa si invata cuvinte noi intr-un ritm alert.

Copiii la acesta varsta se vor juca singuri mai mult decat o vor face interactionand cu alti copii de varsta lor, insa sunt constienti de prezenta celorlati copii si prin simpla acceptare a lor isi dezvolta abilitatile sociale.

Copilul de 27-28 de luni poate fi pregatit sa treaca din patutul sau in patul mare, insa daca el nu doreste acest lucru il poti lasa sa mai doarma in patutul lui cateva luni pentru ca aceasta trecere trebuie sa se intample natural, altfel copilul o poate percepe ca pe ceva negativ.


Copilul la 2 ani si 5-6 luni


Copilul la 29 – 30 de luni (2 ani si 5-6 luni) incepe sa devina o provocare pentru parinti mai ales atunci cand refuza sa imparta sau cand nu vrea decat sa castige si nu poate accepta o infrangere.

Acum posesivitatea asupra jucariilor este in plina dezvoltare si poate fi dificil sa il determini sa isi imparta jucariile sau sa le retuneze daca nu ii apartin.

La acesta varsta poate fi si mai dificil sa te desparti de copilul tau chiar si pentru o noapte, mai ales cand iti spune cu glasul tremurand si ochisorii umeziti de lacrimi "nu pleca", insa este bine pentru parinti sa petreaca putin timp singuri.

Mai ales ca pentru copilul de 2 ani si jumatate doar momentul plecarii este trist, el isi va vedea de joaca indata ce ai plecat.

Separarile de scurta durata il vor ajuta sa capete incredere in sine, dar si in tine pentru ca stie ca, desi ai plecat, te vei intoarce la el asa cum ai promis.



Copilul la 2 ani si 7-8 luni


Copilul la 31 – 32 de luni (2 ani si 7-8 luni) are foarte multe de invatat de la cum sa spuna "te rog" si "multumesc" la ce inseamna "mai tarziu" si, pentru ca se va confrunta cu foarte multe informatii, vor fi momente in care raspunsul copilului tau va fi un "nu" hotarat care va parea ca a devenit cuvantul sau favorit.

Pentru a evita folosirea excesiva a cuvantului "nu" din partea copilului, incearca sa ii oferi alternative si sa il intrebi de exemplu "vrei sa mergem la nisip sau la leagane" in loc sa il intrebi "vrei sa mergem la leagane?". Astfel, pentru a-si exprima dorinta el va trebui sa faca o alegere si nu va putea sa iti raspunda "nu".

Daca ati facut trecerea de la patut la patul mare se poate ca peste noapte sa te trezesti cu copilul in patul tau, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si de fiecare data du-l inapoi la el in patut fara a aprinde lumina, a vorbi prea mult sau a face caz din asta si, cu timpul, se va obisnui cu ideea ca acolo trebuie sa doarma.

Copilul la 2 ani si 9-10 luni

Copilul la 33–34 de luni (2 ani si 9-10 luni) are deja dezvoltat simtul umorului si temperamentul, dar si temeri sau comportamente negative.

Teama de intuneric poate sa apara in jurul acestei varste prin prisma unei imaginatii foarte bogate si, ca sa depasesti cu succes acest moment, in primul rand trebuie sa ii iei teama in serios, apoi trebuie sa ii explici ca nu are de ce sa se teama si, ca o masura de compromis, poti apela la o lumina de veghe.

Si obiceiurile alimentare pot suferi transformari si se poate ca cel mic sa nu mai fie incantat de mancare desi poate este preferata lui, asa ca trebuie sa apelezi la simtul estetic si sa decorezi mancarea in asa fel incat sa il atraga pe micutul tau si astfel sa il determini sa manance.


Copilul la 2 ani si 11 luni

Copilul la 35 de luni (2 ani si 11 luni) creste sub ochii tai, iar juliturile si vanataile de la locul de joaca nu vor intarzia sa apara. De asemenea, incep sa apara micile minciuni care insa uneori pot fi surprinzator de sofisticate.

De asemenea, copilul de 35 de luni poate incepe sa aiba preferinte clare pentru unul dintre parinti astfel ca va vrea ca numai tati sa-i faca baloane de sapun sau numai mami sa ii citeasca povestea inainte de culare.

Este bine sa incurajezi copilul sa se joace si singur, fara ajutorul sau prezenta ta pentru ca astfel ii vei dezvolta independenta si increderea in fortele proprii, dar si capacitatea de a lua decizii. In plus, il poti implica in activitatile tale atunci cand faci o prajitura, cand lucrezi in gradina sau cand vrei sa faci o plimbare, pentru ca va fi incantat de compania ta si de a face lucruri "ca oamenii mari".




Copilul la 3 ani


Copilul la 36 de luni (3 ani) poate deja sa aiba un prieten imaginar asa cum au aproape jumatate dintre prescolari si asta nu trebuie sa te sperie pentru ca in general copiii care au un prieten imaginar devin mai creativi, cooperanti, sociabili si independenti.

De asemenea, modul cum interactioneaza cu prietenul imaginar, temerile sau gusturile prietenului imaginar te pot ajuta sa intelegi mai bine ce isi doreste copilul tau, ce are nevoie si de ce se teme.

O data ajuns la varsta de 3 ani este posibil ca tu sa ai asteptari mult mai mari de la el insa trebuie sa ai in vedere ca progresul este un proces gradual si ca maturitatea sociala si emotionala se dezvolta in timp.

Copilul la 3 ani are un ego sanatos si inca va crede ca lumea se invarte in jurul sau asa cum in cele mai multe cazuri se si intampla la acesta varsta.




Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 7
Vizitatori: 7
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz