Alimentatia copilului la 1-2 ani este din ce in ce mai diversificata. Copilul poate acum sa manance si sa digere cea mai mare parte a alimentelor. Alimentatia copilului trebuie sa se apropie treptat de cea a adultului atat ca si continut cat si ca si consistenta. Trebuie totusi sa ai grija la alimentele pe care i le oferi si sa introduci, in continuare, totul treptat.
Alimentatia copilului de 1 an
Alimentatia copilului de 1 an este diversificata din punctul de vedere al alimentelor permise. Spre varsta de 1 an, alimentatia copilului trebuie sa se apropie treptat de cea a adultului ca si continut, consistenta, in sensul ca se va incerca sa se ofere legumele sfaramate cu furculita in locul piureului fin pasat. Masa de pranz, constand de obicei in supa de zarzavat si piure de legume cu carne, trebuie sa fie cea mai consistenta.
Mierea in alimentatia copilului
Mierea in alimentatia copilului foarte mic poate fi problematica. Mierea, un aliment utilizat de foarte multa vreme pentru numeroasele sale proprietati terapeutice, era recomandat pana nu demult tuturor copiilor incepand de la varste foarte fragede.
Calendarul intarcarii si trucuri pentru o intarcare mai usoara
Calendarul intarcarii si trucuri pentru o intarcare mai usoara - Multe mamici au dileme vizavi de varsta ideala la care acesta trebuie intarcat, dar mai ales in privinta metodei ideale prin care sa il dezvete pe bebe de san. Noi te ajutam cu aceste raspunsuri si incercam sa iti facem un calendar astfel incat intarcatul sa devina mai usor.
Top alimente alergene la copiii mici
Alimente alergice la copii mici - Unele alimente banale din dieta noastra pot constitui o amenintare la viata copilului. Fara nicio exagerare, specialistii sustin ca ingerarea unor alimente din topul alimentelor care provoaca alergii la copii reprezinta un mare risc pe care trebuie sa si-l asume parintii.
Orarul meselor la copilul mic
Orarul meselor la copilul mic este foarte important pentru stabilirea unei rutine zilnice si pentru o alimentatie echilibrata. Masa de dimineata se de imediat ce s-a trezit copilul.
Obezitatea infantila
Obezitatea infantila apare din cauza excesului de fainoase si dulciuri. Greutatea trebuie tinuta sub control mai ales prin alimentatie. Va sfatuiesc sa incercati sa notati pe parcursul unei saptamani cantitatea si tipul de alimente pe care le primeste fetita dumneavoastra (nu uitati sa notati si dulciurile