Joi, 03.10.2024, 05:45
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Saptamana 29 de sarcina
In saptamana 29 bebelusul tau cantareste 1300 de grame si are 39 de centimetri in inaltime. Muschii si plamanii continua sa se maturizeze si capul lui creste din ce in ce mai mare pentru a face loc creierului in plina dezvoltare.

Pentru a face fata nevoilor lui nutritionale vei avea nevoie de proteine, acid folic, vitamina C si fier. Si pentru ca oasele lui absorb mult calciu, asigura-te ca bei mult lapte (sau poti sa gasesti o alta sursa buna de calciu, de exemplu branza, iaurtul sau sucul de portocale imbogatit cu calciu). In acest trimestru, aproape 250 de mililitri de calciu sunt depozitati in scheletul copilului, ce se intareste pe zi ce trece.

El isi poate intoarce capul dintr-o parte in alta si incepe sa acumuleze un strat de grasime sub piele in procesul de pregatire pentru viata de nou-nascut.

Ca rezultat, bratele, picioarele si corpul incep sa devina mai opace.

Greutatea si dimensiunile lui continua sa creasca. Ca rezultat, probabil ca simti in interiorul uterului o activitate mai intensa, pentru ca miscarile bebelusului sunt acum mai frecvente si mai viguroase. Unele lovituri ale bebelusului iti pot chiar taia respiratia.

Ce trebuie sa stii:
Fiecare bebelus se dezvolta usor diferit – chiar si in corpul tau. Informatiile noastre sunt destinate sa iti ofere o idee generala despre dezvoltarea bebelusului tau in aceasta saptamana de sarcina.

Cum ti se schimba viata

Bebelusul tau este foarte activ in aceasta perioada. Doctorul s-ar putea sa iti ceara sa petreci ceva timp in fiecare zi pentru a monitoriza miscarile fetale. Suna-l imediat daca observi o scadere a activitatii bebelusului tau.

S-ar putea ca arsurile gastrice, balonarea si constipatia sa revina. Ele sunt cauzate de hormonul progesterone. Hormonul progesterone este esential pentru o sarcina sanatoasa (este, de fapt, hormonul pro-gestational), dar poate cauza balonare, arsuri si contipatie.

Motivul este ca hormonul progesterone face ca tesutul muscular al corpului tau (inclusiv cel gastrointestinal, sa se relaxeze). Acest lucru face ca digestia sa fie mai inceata, dand mai mult timp nutrientilor din mancare sa intre in fluxul de sange si sa ajunga la bebelus. Aceasta este vestea buna. Vestea proasta este ca metabolismul mai incet poate cauza diferite neplaceri stomacului tau.

Pentru a diminua efectele progesteronului, incearca sa mananci sanatos si sa bei multa apa (6-7 pahare pe zi, minim), pentru a evita constipatia (care poate agrava simptomele balonarii). Opteaza pentru mese mai mici si mai dese (cam sase mese mici, in loc de trei mari), pentru a nu-ti suprasolicita sistemul digestiv.

Mesteca incet si riguros pentru ca atunci cand mananci prea repede, poti inghiti aer ce poate forma goluri de aer in stomac. Incearca sa te relaxezi deoarece tensiunea poate cauza inghitirea aerului, atat in timpul mesei cat si in timpul zilei. Daca aceste metode nu functioneaza, intreaba-l pe doctorul tau ce medicamente iti poate oferi pentru a diminua efectele constipatiei si balonarii. Nu lua singura medicamente pentru ca unele laxative pot fi periculoase pentru sarcina.

3 intrebari despre...culoarea ochilor bebelusului

Cand se definitiveaza culoarea ochilor bebeluslui?

Culoarea ochilor bebelusului se poate observa chiar din saptamana a 28-a de sarcina, dar ea nu e definitiva. In general culoarea ochilor tinde sa fie mai deschisa la nastere, si sa se mai inchida pe parcurs. In jurul varstei de 6 luni culoarea ochilor bebelusului ar trebui sa fie definitivata, desi pot aparea schimbari subtile in viitor.

Ce determina culoarea ochilor bebelusului?

Culoarea ochilor unui copil este determinata de o substanta numita melanina. Melanina este un pigment inchis la culoare continut de iris. Ea controleaza cantitatea de lumina care intra in ochi. Tot melanina este cea care da si culoarea tenului nostru.

Ochii deschisi la culoare sunt mai putin pigmentati, in timp ce cei mai inchisi la culoare au un continut mai mare de pigment. In cazul noilor-nascuti procesul de pigmentare al ochilor nu este inca finalizat. In general, copiii cu tenul mai inchis se nasc si cu o culoare mai inchisa a irisurilor care de obicei ramane neschimbata.

In cazul bebelusilor cu tenul deschis la culoare, la nastere, ochii sunt albastri sau cenusii si se schimba pe masura ce ei cresc. Totusi, genetica ereditara este cea care dicteaza nivelul de pigmentare al ochilor.

Asadar, motivul pentru care culoarea irisului se schimba este pigmentarea. De aceea, nu este posibil ca daca un copil nu s-a nascut cu ochi albastri sau cenusii, sa ajunga sa aiba o astfel de culoare a irisurilor pe parcursul vietii. Albastru si cenusiu sunt cele mai putin pigmentate culori ale irisului.

Ce sanse sunt sa am un copii cu ochi albastri sau verzi?

Caprui + caprui = caprui (75%), verzi (18,75%), albastri (6,25%)

Verzi + caprui = caprui (50%), verzi (37,5%), albastri (12,5%)

Albastri + caprui = caprui (50%), verzi (0%), albastri (50%)

Verzi + verzi = caprui (
Verzi + albastri = caprui (0%), verzi (50%), albastri (50%)

Albastri + albastri = caprui (0%), verzi (1%), albastri (99%)

Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 46
Vizitatori: 46
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz