Marţi, 26.11.2024, 16:44
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Impedigo: tratamentul si preventia infectiei


Impedigo: tratamentul si preventia infectiei


Impetigo rareori cauzeaza complicatii, insa inflamatiile pot sa duca la aparitia cicatricilor. Afla mai multe deoarece aceasta boala afecteaza cel mai adesea bebelusii.

Impetigo rareori cauzeaza complicatii. Inflamatiile pot sa duca la aparitia cicatricilor. Rareori, bacteria intra in sange, provocand infectarea sangelui (bacteriemie) si lezand organele interne.

O alta complicatie rara este sindromul pielii oparite, cauzat de stafilococ. Aceasta boala afecteaza cel mai adesea bebelusii. Boala debuteaza ca o infectie localizata (impetigo), dar toxina produsa de bacterie provoaca o reactie generalizata a pielii. Eruptia incepe in zona gurii si se raspandeste pe tot corpul.

Veziculele erup lasand inflamatiile deschise la suprafata pielii. Acestea seamana cu leziunile cauzate de arsuri. Copilul va avea febra si dureri.

Aceasta boala trebuie tratata la spital cu antibiotice administrate intravenos.

Din fericire, majoritatea copiilor se vindeca dupa aceasta infectie, fara cicatrici si complicatii pe termen lung.

Tratament


Trebuie sa apelezi la un medic daca suspectezi impetigo.

In majoritatea cazurilor, se trateaza acasa. Spala pielea afectata cu sapun antibacterian si apa de cateva ori pe zi si aplica un unguent antibacterian. Tratamentul va evidentia rezultate intr-o saptamana.

Daca starea sa nu se imbunatateste dupa cateva zile, daca are multe vezicule pe corp sau daca are febra, trebuie sa contactezi medicul.

Medicul va decide daca este necesar tratamentul cu un unguent mai puternic sau cu antibiotice administrate pe cale orala. Este important ca antibioticele sa fie administrate conform indicatiilor medicului.

Prevenire

Cea mai buna cale de prevenire a infectiei cu impetigo este spalarea frecventa pe maini. Copiii nu trebuie sa se scarpine in zona veziculelor. Unghiile trebuie taiate scurt pentru a nu adaposti bacterii din cauza carora sa apara si alte leziuni.

Acoperirea inflamatiilor reduce riscul de transmitere a infectiei la altii.

Copiii cu impetigo pot sa mearga la scoala sau gradinita daca leziunile sunt bandajate. Daca infectia este raspandita pe tot corpul, copilul nu trebuie lasat sa mearga la scoala.

Daca infectia s-a raspandit in scoala sau gradinita, raspandirea trebuie controlata prin spalarea jucariilor, folosirea manusilor de unica folosinta si curatarea tuturor obiectelor care pot sa raspandeasca infectia.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 24
Vizitatori: 24
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz