Joi, 03.10.2024, 05:48
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Copilul are migrena


Ce sa faci cand copilul are o migrena


Durerea de cap este un simptom des intalnit atat la copii, cat si la adultii tineri si poate sa aiba multe cauze. Ce poti sa faci in aceste situatii?

Durerea de cap este un simptom des intalnit atat la copii, cat si la adultii tineri si poate sa aiba multe cauze.
Acestea apar impreuna cu unele infectii comune, cum ar fi gripa sau sinuzita; insotesc o serie de simptome ale tractului respirator superior, inclusiv nas infundat, stranut sau dureri de gat.
Alte infectii mai grave pot sa cauzeze dureri de cap: acestea sunt asociate cu febra, greata sau stare de voma.
Traumele la cap provoaca dureri de cap, iar starea de voma dupa o lovitura la cap este un semn important care nu trebuie ignorat.
Copiii stresati, care au alergii sau care au probleme cu vederea pot sa aiba si ei dureri de cap.
Durerile de cap recurente sunt des intalnite, afectand 5-10% din copiii de varsta scolara. Aceasta pot sa fie simptome ale alergii, infectii cronice si, rareori, probleme cu creierul sau coloana vertebrala.
Totusi, cele mai des intalnite tipuri de dureri recurente de cap sunt migrenele si durerile de cap cauzate de tensiune.

Migrenele


Cauza exacta a migrenelor nu se cunoaste, dar se crede ca durerea este rezultatul inflamarii vaselor de sange si a nervilor din creier. Atacurile de migrene incep direct cu durere de cap, sau o faza de avertizare, numita aura. In timpul acestei faze, copilul va fi ametit, va fi sensibil la sunete si va avea furnicaturi in maini.
Rareori, copilul nu va putea sa-si miste unele parti ale corpului. Dupa aura, incepe durerea de cap, manifestata prin niste senzatii ca niste pulsuri. Localizarea durerii variaza, pe frunte, tample sau poate sa fie o durere generalizata. Durerea poate fi usoara sau intensa incat copilul va fi fortat sa-si intrerupa activitatea. Adesea copilul va dori sa doarma sau sa stea intr-o camera intunecoasa, deoarece va fi sensibil la lumina, miscare sau sunete in timpul migrenei.
Migrenele sunt adesea acompaniate de greata sau voma si cateodata de diaree, sete sau transpiratii.
Atacul dureaza intre 30 de minute si cateva ore sau chiar o zi intreaga. Migrenele pot avea loc o data la fiecare cateva luni sau chiar de cateva ori pe saptamana.

Exista si alte forme de migrene la copii, pe langa dureri de cap. Unele migrene se prezinta cu dureri de stomac, senzatie de voma sau ameteala. Aceste simptome nu sunt neaparat insotite de durerea de cap.
Cateva situatii provoaca migrenele la copii: lipsa somnului, alimentatia neregulata, deshidratarea sau stresul emotional. Mai rar, migrenele sunt cauzate de anumite alimente, cum ar fi ciocolata, alunele, branza, pizza, iaurt, inghetata, cacao, condimente etc.

Inainte de varsta de 15 ani migrenele sunt des intalnite atat la baieti, cat si la fete. Dupa varsta de 15 ani, migrenele sunt mai dese la fete.
Unii copii vor inceta sa mai aiba atacuri dupa o anumita varsta, in timp ce altii vor continua sa aiba atacuri. Desi cauza exacta este necunoscuta, migrenele au tendinta sa se mosteneasca in familie.

Dureri de cap cauzate de tensiune: cauze, simptome si semne


Durerile de cap cauzate de tensiune sunt mai comune decat migrenele. Durerea se manifesta ca o banda stransa care inconjoara capul. Durerea este constanta si poate dura mai multe ore sau chiar zile.
Acestea pot fi cauzate de stresul fizic sau emotional si insotesc durerile musculare din zona gatului, umerlor si a fetei. Astfel, pot sa fie rezultatul pozitiei incorecte sau a utilizarii indelungate a calculatorului.
Tensiunea psihologica cauzeaza stres si provoaca dureri de cap.
Durerea de cap nu este intr-atat de dificila incat sa-l determine pe copil sa-si opreasca activitatea zilnica.
In plus, nu se manifesta prin aura si rareori este insotita de greata sau senzatie de voma. Aceste caracteristici diferentiaza migrenea de durerea de cap cauzata de tensiuni.
Unii copii au atat migrene, cat si dureri de cap cauzate de tensiune.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 47
Vizitatori: 47
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz