Marţi, 26.11.2024, 16:37
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Saptamana 26 de sarcina
Cum creste copilul tau

In saptamana 26, bebelusul tau cantareste un pic mai putin de 700 de grame si masoara cam 35 de centimetri din crestet la calcaie. El este in continuare rosu si zbarcit, dar i se acumuleaza tot mai multa grasime in fiecare zi. Pe masura ce aduna gramele in greutate in urmatoarele 14 saptamani pana la nastere, pielea lui zbarcita si larga incepe sa se intinda.

Traiectele nervoase de la nivelul urechilor lui se dezvolta, ceea ce inseamna ca raspunsul lui la sunete creste din ce in ce mai mult. I s-au dezvoltat deja toate partile componente ale ochiului, insa probabil ca fatul isi va deschide ochii abia peste doua saptamani.

Plamanii se dezvolta si ei pe masura ce continua sa aspire mici cantitati de fluid amniotic – un exercitiu bun pentru momentul cand se va naste si va lua prima gura de aer.

Daca ai un baiat, testiculele lui incep sa coboare la nivelul scrotului – acest lucru va dura cam 2-3 zile.

Sprancenele si genele sunt bine formate. Parul de pe capul bebelusului este mai lungut si mai des. In saptamana 26 s-au format si amprentele sale digitale.

Nu uita: fiecare bebelus se dezvolta usor diferit – chiar si in corpul tau. Informatiile noastre sunt destinate sa iti ofere o idee generala despre dezvoltarea bebelusului tau.


Cum se schimba viata ta

In aceasta perioada, presiunea arteriala poate creste usor pe masura ce revine la valoarea normala de dinainte de sarcina. Desi preeclampsia apare cel mai frecvent in ultimul trimestru de sarcina, este un moment bun sa fii prevenita in legatura cu semnalele de alarma ale acestei afectiuni periculoase ce se manifesta in circa 3-7 % din sarcini.

Simptomele care ar trebui sa te alerteze includ: edeme ale fetei si ale mainilor, crestere in greutate brusca (datorita retentiei de apa), vedere incetosata, neclara, senzatia de puncte intunecoase in fata ochilor, dureri de cap bruste severe sau persistente sau dureri la nivelul abdomenului superior.

Verificandu-ti presiunea arteriala si nivelul de proteine din urina, medicul tau te va monitoriza pentru eclampsie la vizitele prenatale de rutina, dar trebuie sa il suni imediat daca ai vreunul dintre simptomele de mai sus. Identificarea precoce a preeclampsiei este un dintre conditiile esentiale pentru sanatatea ta si a bebelusului tau.

Daca spatele tau incepe sa devina dureros in ultima perioada, trebuie sa stii ca de vina sunt hormonii de sarcina (care iti inmoaie ligamentele si articulatiile). O baie calda - sau comprese reci – pot alina durerea. Sau poti sa iti planifici un masaj prenatal cu un terapeut antrenat.

Foloseste o perna de sarcina atunci cand dormi, pentru a-ti sustine spatele si abdomenul. Incearca sa-ti mentii o postura corecta, care te va ajuta sa reduci disconfortul de la nivelul spatelui, si sa ai intotdeauna grija atunci cand te apleci sau ridici greutati. Daca ai durere severa sau senzatie de amorteala in orice zona a corpului tau, suna-ti doctorul.



Cum sa-ti calmezi picioarele dureroase

Pentru a te relaxa, scufunda-ti picioarele intr-un bazin umplut cu apa calda. Adauga cateva picaturi de ulei parfumat si savureaza momentul.


Planul pentru nastere

Daca scrii un plan pentru nastere ai ocazia sa te gandesti la acest moment si poti discuta cu partenerul tau si cu doctorul despre cum ti-ar placea sa decurga nasterea. Procesul de concepere a unui plan pentru nastere poate fi un mod minunat de a invata mai multe despre travaliu si despre preferintele tale in legatura cu asistenta medicala.

Dar nu uita ca travaliul este in fapt impredictibil. Daca privesti planul tau pentru nastere ca pe un ghid, ci nu ca pe un set de instructiuni clare, va fi mult mai placut pentru medicul tau si mai realist pentru tine.

Daca devii prea atasata de o viziune ideala a nasterii copilului tau, te pregatesti singura pentru o dezamagire. In timpul travaliului si al delivrentei, o multitudine de lucruri pot sa apara si sa va forteze pe tine si echipa ce te va asista la nastere sa deviati de la planul initial.

Daca folosesti acest plan pentru nastere ca un mod de educatie pentru a invata mai multe despre optiunile tale in timpul travaliului si al delivrentei si ca punct de plecare pentru discutiile cu medicul tau, nu poti sa gresesti. Daca crezi ca te va ajuta sa-ti asiguri nasterea ideala, sansele tale sunt de 50%.

Daca te decizi ca vrei sa incerci sa faci un plan pentru nastere, acesta poate fi cat de lung sau de scurt iti place. Unele femei pur si simplu scriu care este filozofia lor asupra nasterii si modul general in care le-ar placea lor sa se desfasoare aceasta.

Ce trebuie sa faci saptamana aceasta


Discuta despre unele probleme personale. Ai vrea sa ii faci circumcizie fiului tau? Planuiesti sa iti alaptezi bebelusul? Vei vrea o ceremonie religioasa dupa nasterea copilului? Vei vrea sa stai acasa cu copilul tau tot timpul sau doar o parte din zi?

Acestea sunt doar cateva dintre marile decizii pe care tu si partenerul tau trebuie sa le discutati acum. Chiar daca tu crezi ca sunteti amandoi de acord, este mai bine sa vorbiti deschis pentru a evita neintelegerile si sentimentele ranite.

Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 24
Vizitatori: 24
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz