Joi, 03.10.2024, 05:41
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Alimentatia mamei dupa nastere


Alimentatia mamei dupa nastere


Alimentatia mamei dupa nastere nu este chiar atat de complexa precum pare. In principiu, trebuie sa urmezi un regim alimentar similar cu cel din sarcina.

Daca nu alaptezi, nevoia de calorii si nutrienti este la fel ca cea din-nainte sa ramai insarcinata. Daca alaptezi, esti in recuperare dupa operatia de cezariana sau esti anemica, vei avea nevoie de un regim nutritional special.

Incearca sa fii creativa cand vine vorba de nutritie. Alege alimente care necesita putin timp (sau deloc) pentru a fi preparate. Mancaruri rapide si nutritive sunt fructele proaspete, legumele proaspete, branza topita pe paine prajita, branza proaspata, iaurtul cu stafide, semnitele de floarea soarelui sau cerealele.

Lasa-ti prietenii si familia sa te ajute cu prepararea meselor in primele luni dupa sarcina. Mancarurile pe care le poti congela sunt foarte folositoare in zilele in care esti prea obosita sau ocupata sa mai gatesti altceva, pentru ca nu trebuie decat sa le dezgheti si sa le incalzesti.

Este foarte important sa-ti faci timp sa stai la masa. Atunci cand mananci din picioare sau pe fuga vei avea impresia ca nu ai mancat cum trebuie. Acest obicei duce si la acumularea oboselii si la mancatul in exces. Nu face bine nici la digestie. Pune bebelusul in leagan sau in scaunul lui sau asteapta sa adoarma pentru a putea manaca in liniste, folosindu-ti ambele maini, fara sa mai trebuiasca sa te concentrezi si la altceva.

Dupa perioada postpartum, in care nu vei mai alapta si vei fi mai odihnita, poti sa te gandesti la inceperea unei diete de slabit dupa nastere.

Constipatia

Constipatia este o afectiune destul de comuna pentru perioada postpartum. Urmatoarele sfaturi s-ar putea sa-ti fie de folos:

• Incearca sa faci exercitii fizice zilnic, ca mersul pe jos.

• Asigura-te ca organismul tau are un aport mare de fibre. Fibrele poti sa le iei din: cereale cu fibre, fructe si legume. Mareste si consumul de fluide in acelasi timp in care maresti aportul de fibre.

• Bea multa apa. Doi litri pe zi de apa este cantitatea recomandata, dar daca alaptezi, bea mai mult de atat.

• Bea un pahar de suc de prune si apoi mai multe cani de apa calda, ceai fara cafeina sau alte bauturi calde pentru a stimula digestia.

• Evita folosirea regulata a laxativelor. Daca folosesti un laxativ mai des decat la trei, patru zile, corpul tau va deveni dependent de ele.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 32
Vizitatori: 32
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz