Joi, 03.10.2024, 05:47
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Dezvoltare



Dezvoltarea copilului intre 1 si 2 ani, ce schimbari apar?


Intre 1 si 2 ani, bebelusul tau incepe sa-si dezvolte din ce in ce mai mult capacitatile motorii si senzoriale, invatand treptat sa mearga, sa alerge sau sa tina un creion in mana pentru a desena. Si la nivelul cognitiv, lingvistic, emotional sau chiar social apar o multime de tranformari menite sa il ajute sa se integreze armonios si treptat in societate. Practic se face tranzitia de la prima copilarie (sugar) la stadiul de copil mic. Afla principalele schimbari din viata copilului tau intre 12 si 24 de luni!


Dezvoltarea vorbirii la copilul de 1 an


Dezvoltarea vorbirii la copilul de 1 an poate intarzia sa apara din cauza unor factori psihologici. Intre 18-24 de luni, mare parte dintre copii stiu sa pronunte 10-20 de cuvinte reusind sa formeze propozitii simple din trei cuvinte dar inteleg sensul la aproximativ 200 de cuvinte.

Greutatea si inaltimea copilului dupa 1 an

Greutatea si inaltimea copilului dupa 1 an trebuie monitorizate in permanenta. Dupa varsta de 1 an, cresterea in greutate si inaltime a copilului nu mai este la fel de accelerata ca si pana acum. In aceasta perioada cresterea este in medie de 2-3 kg pe an (cu o medie de 200-250 g pe luna) dar se poate intampla sa treaca cateva luni fara sa se inregistreze o crestere a greutatii sau a inaltimii.


Cum inveti copilul la olita?


Olita reprezinta una dintre bataile de cap cu care se confrunta parintii atunci cand bebelusii incep sa creasca. Pentru a-l determina pe micutul tau sa stea pe olita trebuie sa ai cativa asi in maneca prin care sa faci aceasta deprindere amuzanta si distractiva, dar totodata serioasa! Noi te invatam cum!


Piciorusele cracanate, motiv de ingrijorare?


Piciorusele cracanate la copiii de 1-2 ani sunt un motiv de ingrijorare pentru multi parinti. Multora li se pare ca picioarele copilului sunt strambe, mai ales cand acesta incepe sa mearga. Pentru majoritatea copiilor aceasta este, insa, doar o etapa a copilariei, a cresterii si dezvoltarii lor.


Dezvoltarea limbajului, copilul care nu vorbeste


Copiii incep sa vorbeasca inca de cand sunt foarte mici. De pe la o luna, primele sunete pe care le scot reprezinta modul lor de a comunica cu tine. Totusi, incepand cu o anumita varsta, bebelusii trebuie sa inceapa sa rupa cuvinte: de la sunete, la gangureli, apoi la balbait si nu foarte tarziu la cuvinte simple.


Motricitatea

Odata cu perfectionarea motricitatii generale se dezvolta si motricitatea fina. Daca la sfarsitul primului an de viata copilul incerca sa prinda obiectele cu varfurile degetelor, la doi ani devine mult mai indemanatic si este capabil sa le apuce fie cu degetele, fie cu toata mana, se apropie de orice si le duce la gura, toate acestea reprezentand modalitati de cunoastere. Sau, dupa ce ajunge la un obiect, il arunca, in lasa sa cada, il aseaza in alta parte, il manevreaza, etc.




Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 51
Vizitatori: 51
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz