Marţi, 26.11.2024, 16:29
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Astmul la copii: tratament si preventie


Astmul la copii: tratament si preventie


Tratament

Daca suspectezi ca astmul il afecteaza pe copilul tau, trebuie sa contactezi un medic pentru a face o evaluare.
Acesta il va examina pe copil si ii va face radiografii ale plamanilor. La copii mai mari sunt folositoare si testele de functionare pulmonara. Acestea masoara fluxul de aer care iese din plamani, iar spirometrul masoara atat cantitatea de aer care iese din plamani, cat si cea care intra in plamani.
Daca suspectezi ca are alergii, doctorul va sugera o testare cu posibili alergeni.
Majoritatea copiilor cu astm au nevoie de 2 tipuri de medicamente: medicamente care sa-i ajute sa opreasca un atac de astm imediat si medicamente pentru a preveni un atac.
Medicamentele pentru oprirea atacului trebuie administrate la primele semne ale acestuia, in timp ce medicamentele de prevenire trebuie administrate zilnic.

Exista diverse feluri pentru administrarea medicamentelor, in functie de medicament si varsta copilului. Unele medicamente sunt inhalate. Aparatele cu aburi sunt folosite adesea pentru administrarea tratamentului copiilor mici. O masca se plaseaza pe nas si gura in timp ce copilul inspira aburul ce contine medicamentul.

La copii peste 5-6 ani medicamentele pot fi administrate prin inhalatoare sau tablete. Doctorul va decide care forma de tratament este cea potrivita pentru copil.
Doctorul te va ajuta sa dezvolti un plan in cazul unui atac de astm si iti va explica ce fel de medicamente trebuie administrate copilului in mod regulat si ce trebuie sa faci cand boala se agraveaza.

Acest plan va face parte din fisa medicala a copilului si va fi folosit pe masura ce copilul creste.
Daca cel mici respira greu din cauza unui atac, trebuie sa actionezi calm. Vorbeste incet, ajuta-ti copilul, lasa-l sa stea la tine in brate si mangaie-l pe spate.
Copilul trebuie sa stea drept pentru a usura respiratia. Desfa imbracamintea mulata si deschide geamul pentru ca aerul curat sa intre in camera.
Incurajeaza-l pe copil sa bea multe lichide. Cresterea consumului de lichide impiedica adunarea mucusului in caile respiratorii si il fluidizeaza, prevenind astfel si tusea dificila.
Daca bolnavul nu poate respira sau oboseste repede, trebuie sa suni la urgenta.
Semnele unui atac sever de astm sunt: pielea care se albastreste, mormaitul, largirea narilor si contractia muschilor gatului si ai celor intercostali.

Preventie

Este important sa ai o copie a planului de tratare a astmului pentru a ajuta copilul sa-si ia medicamentele prescrise de doctor.
Va fi necesar sa maresti sau sa micsorezi dozele unor medicamente, in functie de simptomele astmului copilului. In timpul unor faze mai grave trebuie sa folosesti doze mai mari sau medicamente mai tari.
Daca cel mic are alergii nu trebuie sa-l lasi in apropierea posbililor alergeni.
Nu este voie sa se fumeze in casa.
Animalele de casa nu sunt o idee buna pentru copiii cu astm.
Praful poate sa declanseze atacuri, astfel ca dormitoarele trebuie curatate de praf in mod regulat si covoarele, perdelele si animalele de plus trebuie indepartate din camera copilului.
In cazul in care copilul are astm din cauza efortului fizic, medicamentele administrate cu o jumatate de ora inainte de exercitii vor preveni atacul.
Este important ca bolnavii de astm sa fie incurajati sa fie activi la fel ca ceilalti copii.
Daca este controlat, astmul nu afecteaza viata zilnica a copiilor bolnavi. Pentru unii copii simptomele vor inceta pe masura ce cresc, dar copii cu alergii au sanse mai mari ca astmul sa continue pe parcursul vietii adulte.


Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Noiembrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 16
Vizitatori: 16
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz