Joi, 03.10.2024, 05:42
Naty
Bine aţi venit Vizitator



Cum sa ai grija de copilul tau daca are pojar


Cum sa ai grija de copilul tau daca are pojar


Pojarul ca si multe alte boli contagioase poate fi prevenit prin vaccin. Odata contactata boala nu poti decat sa astepti ca ea sa treaca.

Daca banuiesti ca micutul tau are pojar e bine sa contactezi medicul pediatru cat mai repede posibil. Pojarul este o boala care trebuie luata in evidenta de medic.

Dupa ce doctorul a confirmat rujeola la copilul tau, nu poti face multe pentru a o trata, incearca doar sa-l faci pe copil sa se simta cat mai confortabil posibil cat timp sistemul lui imunitar lupta cu boala si tine-l departe de alti copii.

Asigura-te ca se odihneste si bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea cauzata de febra.

Poti sa-i administrezi copilului doza corecta de paracetamol pentru febra si dureri, sau ibuprofen pentru sugari daca acesta are 3 luni sau mai mult si cantareste 5 kg sau peste.

Daca bebelusul tau este mai mic de 3 luni intreaba doctorul inainte de a-i da orice medicament, chiar si unul pentru durere.

Nu-i da niciodata copilului aspirina deoarece aceasta poate declansa sindromul Reye, o boala foarte rara dar fatala.

Nu sunt dovezi care sa arate ca medicamentele de tuse sunt folositoare, dar e bine sa pui un bol cu apa calda in camera copilului pentru a umidifica aerul si a ajuta la calmarea tusei. Unui copil mai mare ii poti da o lingurita cu suc de lamaie si miere intr-un pahar cu apa calda.

Antibioticele nu sunt utile in tratarea rujeolei, dar pot fi necesare pentru tratarea infectiilor secundare ca cele ale urechilor.

Daca bebelusul tau nu a facut inca vaccinul impotriva rujeolei, dar a fost expus la pojar, actiunea virusului depinde de varsta lui.

Daca bebelusul este mai mic de 6 luni si tu ai avut pojar in trecut, anticorpii tai au fost transmisi prin uter bebelusului tau si ar trebui sa fie imun.

Daca nu ai avut pojar, bebelusului ii poti administra o injectie cu hormonul cu imunoglobina (HNIG). HNIG este o concentratie de anticorpi care poate oferi o protectie pe termen scurt, dar imediat in cazul rujeolei.

Daca bebelusul tau este mai mare de 6 luni si a fost expus la virusul rujeolei, o doza de vaccin poate preveni imediat dezvoltarea bolii.


Prevenirea pojarului


Cand copilul este de 13 luni primeste vaccinul impotriva rujeolei, ca parte al procesului de imunizare, care este in jur de 90-95% eficient in protejarea lui impotriva rujeolei, precum si al oreionului si a rubeolei. Nu aceasi situatie este si la varicela.

A doua doza se face cand copilul are intre 3 si 5 ani, iar eficienta vaccinului creste la 99%.

Vaccinul impotriva rujeolei este un vaccin viu atenuat, ceea ce inseamna ca virusul este viu dar este slabit ca sa nu cauzeze boala.

Virusul se reproduce in celulele corpului si va produce un raspuns al sistemului imunitar, care ar trebui sa protejeze copilul impotriva unei infectii reale cand este cazul. Vaccinul este cel mai bun si este singurul mod de a preveni boala.

Publicitate

Căutare

Cursul valutar

Meteo

Calendar

«  Octombrie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Prietenii site-ului

Statistici


Total online: 37
Vizitatori: 37
Utilizatori: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Creatorul de site-uriuCoz